Stjepan Tomas

 GORAN MEHKEK Cropix
VELIKI IZAZOV

Novi Hrvat u Saudijskoj Arabiji: ‘Impresionirao ih je sve, ovo je velika stvar za njega‘

Bivši trener Osijeka dobio novi posao u bogatoj zemlji u kojoj već rade dva njegova sunarodnjaka
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 22. srpanj 2024. 11:35

Hrvatska je u Saudijskoj Arabiji dobila i drugog trenera. Uz Slavena Bilića (Al Fateh) tamo će od sada raditi i Stjepan Tomas, koji je preuzeo Al Okhdood. Riječ je o klubu koji je u prošloj sezoni završio 15., spasivši se tek u zadnjem kolu tako što je u gostima pobijedio Al Taee, s kojim se izravno borio za ostanak u ligi.

Tomas je posao dobio u konkurenciji jednog Thorstena Finka, te još nekoliko trenera iz Portugala i Nizozemske. Klubu iz Najrana na kraju se najviše dojmio bivši trener Osijeka.

- Veliko je to priznanje za Tomasa, jer stotine i stotine trenera želi doći raditi u Saudijsku Arabiju, jer su svjesni kolika je ekspanzija i važnost tamošnjeg nogometa. Tomas ih je impresionirao na intervjuu koji su s njim imali i siguran sam da će napraviti dobar posao - kazao nam je Danko Đikić, menadžer koji je Tomasa odveo u Al Okhdood.

A što kaže Stjepan Tomas?

- Al Okhdood je prošle sezone jedva ostao u ligi, a meni je prezentiran program s kojim se želi klub podići na višu razinu te odigrati sezonu bez stresa, biti između šestog i desetog mjesta. Ambicija koju klub ima lako je uočljiva, tako da sam sretan što sam dobio priliku - govori nam Tomas.

image

Stjepan Tomas

Privatna arhiva

Kakva je momčad?

- Plan je da bude bitno drugačija nego što je bila prošle sezone. U klubu su ostala samo tri stranca, a znamo da su stranci ti koji u Arabiji nose svaku momčad. Možemo dovesti još sedam stranaca, s tim da dvojica trebaju biti ispod 21 godine. Puno je imena na papiru, naravno da ćemo sjesti i dobro proanalizirati kakve igrače trebamo.

Vi ste već na pripremama za novu sezonu?

- Smješteni smo blizu Istanbula, te ćemo ovdje provesti sljedećih tri i pol tjedna. Imamo sjajne uvjete za pripreme, a nadam se da ćemo brzo dovesti i pojačanja, premda sigurno nećemo brzati samo da bi nekoga doveli. Za sada je sve što sam vidio na jako visokoj razini, klub želi raditi iskorake tako da se baš veselim novom izazovu. Nisam još radio u Arabiji, ali imam dovoljno vremena do starta prvenstva koje počinje u krajem kolovoza upoznati sve što trebam - zadovoljno je zaključio Tomas.

Al Okhdood je svakako dobro odabrao trenera, jer Tomas je jedan od onih koji nogomet žive 24 sata dnevno. Nećemo se začuditi ako vrlo brzo progovori i Arapski, jer Tomas je poliglot koji govori engleski, talijanski, španjolski, turski i ruski.

Linker
22. kolovoz 2024 12:06