Josip Čondrić (arhiva)

 DAMIR KRAJAC Cropix
NEMOGUĆI UVJETI ZA IGRU

Novi poraz i drama prvaka BiH! Autogol hrvatskog vratara zakucao ga na dno prvenstvene ljestvice

Čondrić i suigrači opravdanje mogu potražiti u žestokom pljusku koji je nemilice ‘tukao‘ igrače cijelu utakmicu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 31. kolovoz 2022. 18:45

Zrinjski je prošle sezone osvojio BiH prvenstvo s rekordnim brojem bodova i s rekordnom razlikom u odnosu na pratnju. Zrinjski je imao 84 boda u 33 kola, a Tuzla City na drugom mjestu - 57. Nevjerojatnih 27 bodova razlike.

Zato je nakon osam odigranih kola novog prvenstva nevjerojatno vidjeti Zrinjski na samom dnu ljestvice, sa samo tri boda. Doduše, Zrinjski je u osam kola odgodio čak pet utakmica zbog europskih obaveza, a u tri koje je odigrao čak je dvije izgubio. U cijeloj prošloj sezoni Zrinjski je izgubio samo jednu.

Danas je Zrinjski poražen od Borca iz Banja Luke (1:0). Da nesreća bude veća, domaćin je slavio autogolom gostujućeg golmana Josipa Čondrića. Pokušao je iskusni golman nakon jednog kornera izboksati loptu, ali nije to učinio najspretnije i ona je završila u njegovoj mreži.

Čondrić - kao i njegovi suigrači - opravdanje za poraz mogu potražiti u žestokom pljusku koji je nemilice "tukao" igrače cijelu utakmicu, a uvjeti za igru bili su na rubu regularnih. U takvim uvjetima se domaćin bolje snašao, a prvak iz Mostara nije uspio složiti pravu šansu za gol.

Zrinjski je vjerojatno još i pod dojmom nesretnog ispadanja iz Europe. Podsjećamo, u Bratislavi su u produžetku imali 2:1 i igrača više u 118. minuti. U 120. su primili gol za 2:2, te ispali nakon izvođenja penala.

Trenera Sergeja Jakirovića očito čeka puno posla. I pet utakmica nadoknade...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 16:29