Akram Afif zabio je pogodak odluke

 HECTOR RETAMAL Afp
PRVENSTVO NA BLISKOM ISTOKU

Novi poraz za hrvatskog stručnjaka u Aziji, domaćin natjecanja izborio osminu finala

U drugom susretu ove skupine Kina i Libanon odigrali su bez golova
Piše: HINAObjavljeno: 17. siječanj 2024. 18:19

Nogometna reprezentacija Katra izborila je plasman u osminu finala Azijskog prvenstva koje se održava u toj zemlji, nakon što je u susretu 2. kola A skupine pobijedila Tađikistan sa 1-0.

Nakon što je u prvom susretu pobijedio Libanon (3-0), aktualni azijski prvak je u dvoboju 2. kola porazio i Tađikistan sa 1-0.

Pogodak odluke u 17. minuti je zabio Akram Afif kojem je to već treći gol na turniru. Tađikistan, kojeg vodi 55-godišnji hrvatski stručnjak Petar Šegrt, je od 81. minute igrao bez isključenog Amadonija Kamolova.

Đurđevčanin je dobar dio svoje igračke karijere proveo po niželigašima u Njemačkoj i Austriji, a u svojoj karijeri trenirao je niz njemačkih i austrijskih klubova, radio je u Indoneziji, ali i u BiH. Tadžikistan mu je četvrta reprezentacija nakon što je ranije vodio reprezentacije Gruzije (2008), Afganistana (2015-2017) i Maldiva (2018-2020).

U drugom susretu iz ove skupine Kina i Libanon su odigrali bez golova.

Katar vodi na ljestvici i sa šest bodova je osigurao prvo mjesto i plasman u osminu finala. Kina je druga s dva boda, dok Tađikistan i Libanon imaju po jedan bod.

U posljednjem trećem kolu, 22. siječnja sastaju se Katar i Kina, te Tađikistan i Libanon.

Linker
26. travanj 2024 22:15