PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
PROBLEM S UGOVOROM

Novi rat na relaciji Barcelona - Madrid! Katalonci pripremaju tužbu i traže 40 milijuna eura za napadača

Dok se dva kluba bore oko zamršenosti dogovora, igrač je taj koji bi na kraju mogao najviše ispaštati
Piše: SNObjavljeno: 09. rujan 2022. 09:24

Prema izvješćima RAC1, koje prenosi Madrid Universal, Barcelona je spremna podnijeti tužbu protiv Atletico Madrida zbog situacije u kojoj se nalazi napadač Antoine Griezmann (31). Barca zahtijeva da Madriđani odmah uplate 40 milijuna eura za Griezmannov transfer.

Francuz se pridružio Atleticu na posudbi iz Barcelone u ljeto 2021., na dvogodišnji ugovor s obveznom otkupnom klauzulom vrijednom 40 milijuna eura. Problem spora je to što Atletico Madrid drži da će klauzula o obveznom otkupu biti aktivirana samo ako Griezmann odigra najmanje 45 minuta u 50% utakmica koje je dostupan tijekom dvije sezone.

Dakle, dok je uvjet bio ispunjen za prošlu sezonu, oni su mu namjerno smanjili minutažu u ovoj sezoni kako bi uštedjeli 40 milijuna eura.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Međutim, Barcelona tvrdi da uvjeti minutaže vrijede samo za prvu godinu posudbe. Druga sezona posudbe ne bi bila uzeta u obzir u kalkulacijama, jer se radilo samo o pukom produžetku koji je dogovoren i nije imao nikakve veze s obveznom otkupnom klauzulom koja je, prema Kataloncima, već stupila na snagu nakon sezone 2021./22.

Atletico Madrid je također čvrst u svom stavu da će klauzula stupiti na snagu tek nakon druge godine na posudbi. I smatraju da ne čine nikakve zakonske prekršaje.

Dok se dva kluba bore oko zamršenosti dogovora, igrač je taj koji bi na kraju mogao najviše ispaštati. Igrao je dobro u startu sezone, ali sad igra malo zbog "ograničenja". Barcelona stoga priprema tužbu, iako u Španjolskoj drže kako će se obje strane u nekom trenutku sjesti i pronaći kompromisno rješenje. Na pronađu li ga, Griezmann bi se sljedećeg ljeta mogao vratiti u Barcelonu s još godinu dana ugovora, a Katalonci bi opet morali snositi njegovu plaću od 20 milijuna eura po sezoni.

Što bi za Barcu u ionako teškoj financijskoj situaciji bio ogroman problem.

Linker
25. travanj 2024 00:05