Thomas Tuchel

 MICHAELA MERK/M.I.S./IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Michaela Merk/m.i.s./imago Sportfotodienst/profimedia
SLUŽBENO PREDSTAVLJANJE

Novi šef stigao u Bayern: Ne treba ovdje puno toga mijenjati, a logično je da sam došao osvajati trofeje

Thomas Tuchel spreman je povesti Bavarce prema novim pobjedama, a to je i sam naglasio
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 25. ožujak 2023. 14:05

U Münchenu su predstavili najnovije pojačanje, ono trenersko. Nakon iznenadnog raskida suradnje s Julianom Nagelsmannom, dovedena je zamjena. Riječ je o bivšem trener Chelsea i Paris Saint-Germaina, Thomasu Tuchelu. Zašto je Tuchel odlučio postati glavni trener Bayerna? Otkrio je na predstavljanju:

- Prije svega, čast je što me tražio Bayern. To je nešto izvanredno. Posebno zahvaljujem Oliveru Kahnu, Hasanu Salihamidžiću, Herbertu Haineru i Uliju Hoeneßu na povjerenju. Jednostavno primijetite kada dođete u klub: Bayern je jedan od najvećih klubova svijeta. DNK je vrlo jasno definiran - rekao je.

image

Oliver Kahn,Thomas Tuchel i Hasan Salihamidzic

CHRISTOF STACHE Afp

Bayern je jedna od najtalentiranijih i najboljih momčadi u Europi, smatra Tuchel, koji je rodom Bavarac i njegov mentalitet se poklapa s onim najtrofejnije momčadi Njemačke.

"Ovo je trenutno jedna od najtalentiranijih i najboljih momčadi u Europi. To je veliki izazov. Moj stručni stožer i ja jako smo uzbuđeni što ćemo raditi s ovom momčadi. Možete igrati za bilo koji naslov. Također je velika prednost za mene. Na kraju, naravno, to je i osobni razlog da budem blizu svoje djece, svoje obitelji, da radim u saveznoj državi u kojoj sam rođen.

Njemački stručnjak upoznat je sa situacijom u kadru Bavaraca. Uvjereno tvrdi: "Manje je više!"

“Velike promjene u sustavu nisu potrebne u trenutnoj fazi sezone. U detaljima da, jer je bilo razloga za korigiranje. Tuchel dodaje: "Ako potpišete s Bayernom, radi se o osvajanju što više trofeja."

Zbog gužve na vrhu tablice Tuchel želi stvoriti eksplozivniji ritam kod branitelja naslova. Veseli se nadolazećoj utakmici, onoj protiv Borussije, iako izazov "ne može biti veći".

Tuchel je dobio dvogodišnji ugovor u Münchenu.

„To je napredak", objašnjava uz smijeh. „Počeo sam u Chelseaju s 18 mjeseci." Za njega to ne igra veliku ulogu, osjeća se izuzetno ugodno s tim pojmom. "Ako bude dobro, pokušat ćemo to produljiti", zaključio je 49-godišnji strateg.

Linker
06. svibanj 2024 16:09