Winston Bogarde 

 YANNICK VERHOEVEN/AFP/PROFIMEDIA Yannick Verhoeven/Afp/Profimedia
GDJE JE KRAJ?

Novi seksualni skandal potresao četverostrukog prvaka Europe! Sad je optužena bivša zvijezda Milana i Barce

Kao da ‘slučaj Overmars‘ nije bio dovoljan, redove četverostrukog europskog prvaka trese novi skandal
Piše: SNObjavljeno: 22. veljača 2022. 11:55

Nizozemski mediji javljaju kako se pod povećalom našao Winston Bogarde. Riječ je o pomoćniku trenera Erika ten Haga.

NRC objašnjava kako je 51-godišnji Bogarde, inače bivši igrač Ajaxa, Milana, Barcelone i Chelseaja, slao poruke anonimnoj ženi koje ona opisuje kao seksualno maltretiranje. Ajax je istražio cijeli slučaj, te je donesen zaključak kako je Bogarde svojim porukama 'ostavio ozbiljne psihološke posljedice na žrtvi kojoj je dijagnosticiran i postraumatski poremećaj.'

Mundo Deportivo prenosi pozivajući se na nizozemske medije kako je istraga Ajaxa trajala punih šest mjeseci tijekom kojih je pregledavano na stotine Whatsapp poruka, fotografija, videa. Zaključak je kako je Bogarde tijekom vremena postao neugodan i agresivan i kako je ignorirao upozorenja na smirenje od spomenute ženske osobe. Usprkos svemu Bogardeu je dozvoljeno da nastavi s poslom.

Ovakav skandal isplivao je u javnost nedugo nakon skandala u kojem je Marc Overmars, bivši nogometaš Ajaxa, Arsenala i Barcelone, slao eksplicitne poruke seksualnog sadržaja zaposlenicama kluba.

Overmarsu, koji je do tog trenutka obnašao direktorsku funkciju u Ajaxu, prijeti doživotna zabrana obavljanja bilo koje funkcije u nizozemskom nogometu.

Linker
02. svibanj 2024 20:29