JIMMY D‘ANGELO/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA Jimmy D‘angelo/mega/the Mega Agency/profimedia
TEŠKO GA JE I PREPOZNATI

Novi skandal: Bivšoj nogometnoj zvijezdi prijeti dugogodišnji zatvor, evo za što je sada optužen

Kazneni odjel argentinskog žalbenog suda u petak je odbacio argumente njegovih odvjetnika
Piše: SNObjavljeno: 07. listopad 2023. 09:47

Bivša nogometna zvijezda Rangersa i Argentine Claudio Caniggia mogao bi se suočiti s kaznom do 15 godina zatvora nakon što mu je naloženo da mu se sudi za navodni seksualni napad na njegovu bivšu suprugu.

Caniggia, koji je danas 56-godišnjak, pokušao je zaustaviti pokušaj otvaranja postupka protiv njega nakon što ga je bivša žena Mariana Nannis optužila da ju je prisilio na odnos u hotelu u Buenos Airesu u kojem su oboje u to vrijeme živjeli.

Međutim, kazneni odjel argentinskog žalbenog suda u petak je odbacio argumente njegovih odvjetnika da optužbe ‘ne bi trebale postojati‘. Tako će mu se izgleda suditi za ‘teško seksualno zlostavljanje‘ zbog napada koji se navodno dogodio 2018.

Mariana, čiji je razvod od supruga potvrđen u srpnju 2019., godinu i pol nakon što su počeli voditi odvojene živote, rekla je da ju je natjerao na odnos nakon što je odbila njegovo udvaranje, udario ju je i prijetio joj da će je ubiti ako ode na policiju. Sada bi mogao dobiti 15 godina zatvora ako bude osuđen.

image
KARIM JAAFAR Afp

Caniggia je uvijek poricao bilo kakvu krivnju u vezi slučaja, a uz to ima zabranu napuštanja svoje domovine Argentine, koja je na snazi od lipnja ove godine.

Caniggia je rodnoj domovini igrao za River Plate, a uz to i za najveće rivale, Boca Juniorse. Postao je kultna legenda u mnogim klubovima u kojima je igrao. Njegov pogodak protiv Dunfermlinea 2003. godine pomogao je tadašnjem klubu Glasgow Rangersima osvojiti naslov ligaškog prvaka. Također je zabio protiv velikog rivala Celtica u finalu kupa.

U 50 nastupa za Argentinu postigao je 16 golova. Igrao je na Svjetskom prvenstvu 1990. i 1994. te zabio četiri gola u osam utakmica, a dobro poznata situacija ostala je njegova proslava gola s Diegom Armandom Maradonom, kada su pogodak proslavili poljupcem u usne. Na nekoliko godina bio je zamrznut iz reprezentacije, a razlog nepozivanja bio je taj što je odbio ošišati svoju dugu kosu pod strogim režimom tadašnjeg trenera Daniela Passarelle. U momčad se vratio na turniru 2002. godine.

Kontroverzni nogometaš poznat je po još jednoj stvari, izjavi kojom potvrđuje da je tijekom profesionalne karijere imao velikih problema s uzimanjem kokaina..

- Ako je kokain droga, ja sam narkoman - rekao je jednom prilikom.

- Živi s ovisnikom i prostitutkom koja ga stalno drogira. Oboje će završiti u zatvoru. S njim sam provela 33 godine, ali ne mogu ga vidjeti jer živi s takvom prostitutkom. Bila sam trudna deset tjedana kad me gurnuo prema autu. Kad sam otišla u bolnicu, saznala sam da sam imala spontani pobačaj. Kad sam mu to rekla, Claudio me napao da sam prostitutka koja se pretvara da je žrtva – rekla je njegova bivša žena prije nekoliko godina kada se i služeno rastala od Caniggie.

Linker
17. svibanj 2024 06:15