FELIX HORHAGER Dpa Picture-alliance Via Afp
OSTAO BEZ VOZAČKE

Novi skandal legendarnog vratara: Pijan se vraćao s Oktoberfesta, nije bio u stanju ni puhati?

Protiv njega su već vođeni postupci za zlostavljanje u prometu, vrijeđanje, korištenje mobitela tijekom vožnje...
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. rujan 2024. 23:00

Oktoberfest u Münchenu privlači veliki broj Nijemaca, ali i turista iz raznih dijelova svijeta. Nerijetko se pojave i velike sportske zvijezde, a oni koji nikad ne zaobilaze ovu manifestaciju su nogometaši. Često dolaze sa svojim ljepšim polovicama, a uglavnom se najviše od svega konzumira bavarsko pivo, piše Slobodna Dalmacija.

Neki se pak ne mogu zaustaviti na jednom ili dva, pa pretjeraju. Upravo je to slučaj s Lehmannom, kojeg je policija zaustavila jer se "sumnjivo ponašao", a onda je utvrđeno kako je vozio u pijanom stanju, zbog čega mu je oduzeta vozačka dozvola.

Jens Lehmann je kao golman njemačke reprezentacije godinama bio jedan od najboljih golmana na svijetu, ali u privatnom životu, trenutni 54-godišnjak uvijek ima zbrku.

Tužiteljica Juliane Grotz izvještava da je "g. Lehmann" bio podvrgnut policijskoj kontroli u centru Münchena oko 1:30 ujutro. Policajci su navodno primijetili "jasan miris alkohola i nesiguran hod". Moglo se pretpostaviti i da je Jens Lehmann bio toliko pijan da više nije mogao puhati u cijev.

Barem državno odvjetništvo kaže da alkotest nije dao nikakve upotrebljive rezultate. “Tada je naloženo vađenje krvi i oduzeta je vozačka dozvola”, kaže javni tužiteljica Grotz. Još se čekaju rezultati alkotesta.

Kako prenosi Bild, Lehmann je navodno slavio na Oktoberfestu te večeri i popio nekoliko piva.

Činjenica da Jens Lehmann ima poteškoća s pravosudnim sustavom nije nova. Protiv njega su već vođeni postupci za zlostavljanje u prometu, vrijeđanje, korištenje mobitela tijekom vožnje...

Osim toga, nedavno je bivši golman Borussije Dortmund i Arsenala motornom pilom prerezao krovnu gredu u susjedovoj garaži, kako bi dobio bolji pogled na jezero Starnberg. Bilo je to krajem prošle godine.

Okružni sud u Starnbergu osudio je stoga bivšeg golmana na 210 dnevnica od po 2000 eura, odnosno 420.000 eura, zbog materijalne štete, uvreda i pokušaja prijevare. Lehmann i državno odvjetništvo žalili su se na presudu - tako da će se od sljedećeg petka Lehmannu ponovo suditi, ovaj put pred Regionalnim sudom Münchenu II.

Lehmann je u karijeri osvojio Bundesligu kao golman Borussije Dortmund, bio je član Arsenala kada je klub iz sjevernog Londona 2004. godine osvojio Premier ligu, a s Milanom je 1999.. osvojio Scudetto. Kao golman Schalkea je osvojio bivši Kup UEFA, natjecanje koje danas nosi naziv Europska liga.

Linker
26. rujan 2024 06:49