PALERMO

Novi trener Bortolo Mutti

Muttijev zadnji posao je bio na klupi Barija prošle sezone. Preuzeo je momčad u veljači i nije uspio spriječiti ispadanje u drugu ligu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. prosinac 2011. 22:51

Bortolo Mutti (57 godina) imenovan je za novog trenera talijanskog nogometnog prvoligaša Palerma. Na toj dužnosti je Mutti naslijedio 37-godišnjeg Devisa Mangiju, kojeg je vodstvo kluba smijenilo zbog loših rezultata i samo jedne pobjede u zadnjih pet utakmica.

Maurizio Zamparini, 70-godišnji predsjednik Palerma, poznat je po nemilosrdnom tretmanu klupskih trenera. Otkad je kupio klub 2002. godine, imenovao ih je 19, računajući i Muttija, kojem će ovo biti drugi mandat na klupi Palerma. Vodio je sicilijanski klub u sezoni 2001/02 u Seriji B, osvojio je 10. mjesto, ali mu Zamparnini nije produljio ugovor.

Muttijev zadnji posao je bio na klupi Barija prošle sezone. Preuzeo je momčad u veljači i nije uspio spriječiti ispadanje u drugu ligu. Između ostalih, vodio je i Piacenzu, Napoli, Regginu, Messinu i Atalantu.

Ovo je deveta promjena trenera u Seriji a od kolovoza, a druga u Palermu. Mangia je na klupi tog kluba proveo tek četiri mjeseca...

Linker
20. svibanj 2024 17:17