Igora Štimca igrači su bacali u zrak

 SCREENSHOT TWITTER
SCENE VELIKOG SLAVLJA

Novi veliki uspjeh Igora Štimca: Bivši izbornik Vatrenih nakon velike drame ponovno na rukama svojih igrača!

Nije smio voditi momčad s klupe zbog suspenzije, ali priključio joj se u slavlju nakon susreta
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 04. srpanj 2023. 19:12

Momčad Indije prvak je 14. nogometnog prvenstva Južne Azije. Nakon drame jedanaesteraca momčad Igora Štimca slavila je protiv Kuvajta. Na stadionu Sree Kanteerava, dvije strane koje su odigrale neriješenih 1:1 u svojoj utakmici skupine A, našle su se još jednom, ovaj puta u finalu koje je nakon regularnog vremena završilo jednakim rezultatom. Ipak, ovaj but bez bivšeg trenera hrvatske reprezentacije za "kormilom" domaćina prvenstva.

Štimac je poslije dva udaljavanja s klupe reprezentacije Indije na Prvenstvu Južne Azije kažnjen s dvije utakmice suspenzije. Prvo udaljavanje dogodilo se protiv Pakistanaca, drugo protiv Kuvajćana, a suspenzija je rezultirala time da nije smio u finalu voditi svoju momčad s trenerske klupe.

Već u 15. minuti šok za navijače Indije. Brza polukontra Kuvajta na desnoj strani završava ubačajem Ammara Abdullaha, obrana momčadi Igora Štimca se nije dobro postavila i Shabaib Al Khaldi ima lagan zadatak s vrha peterca zatresti mrežu za 1:0. Poluvrijeme je bilo gotovo potpuno izjednačeno, uz minimalnu prednost Indije u posjedu, što im se isplatilo u 38. minuti. Sjajno uigrana akcija, gdje tri igrača jednim dodirom s loptom izbacuju braniče Kuvajta i serviraju šansu Lallianzualuu Chhangteu, koji klizećim startom mijenja smjer lopte u mrežu i prije pauze vraća utakmicu na početak.

Drugo poluvrijeme bilo je gotovo preslika prvog, izjednačen susret u kojem se malo kombiniralo u sredini terena, već se dugim loptama pokušavalo doći do većih prilika. U tome previše uspjeha nisu imali ni jedni ni drugi, a susret je obilježilo puno prekida, od čega većina radi prekršaja. Sudac Prajwol Chhetri ima je puno posla, a epilog je bilo u 90 minuta čak devet žutih kartona.

Rezultatom 1:1 istekla je i posljednja, 95. minuta regularnog dijela i utakmica je otišla u produžetke. Vidjela se iscrpljenost kod igrača i ritam susreta je pao, a pola sata nadoknade prošla su s ipak minimalnom inicijativom Indije, ali bez pogodaka i pobjednik se odlučio udarcima s 11 metara. U seriji prvih pet udaraca oba sastava imala su po jedan promašaj, a onda se ukazao junak Indije, vratar Gurpreet Singh Sandhu, koji brani udarac Khaledu Hajiahu za erupciju veselja domaćih navijača, a Igor Štimac pridružio se u slavlju svoga sastava prilikom dodijele medalja.

Linker
25. travanj 2024 10:39