Celtic's Robbie Keane celebrates his second goal against Kilmarnock during their Scottish Premier League soccer match at Celtic Park, Glasgow, Scotland, March 27, 2010. REUTERS/Russell Cheyne (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER)
 Reuters
ROBBIE KEANE

Novo pojačanje LA Galaxyja

Keane (31) je u posljednjim satima američkog prijelaznog roka odlučio potpisati za Galaxy, a odbiti ponudu engleskog niželigaša Leicester Cityja
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 15. kolovoz 2011. 16:23

Irski nogometni reprezentativac Robbie Keane potpisao je dvogodišnji ugovor s američkom momčadi Los Angeles Galaxyjem koja je isplatila Tottenhamu 3.5 milijuna dolara za njega, prenosi Goal.com.

Keane (31) je u posljednjim satima američkog prijelaznog roka odlučio potpisati za Galaxy, a odbiti ponudu engleskog niželigaša Leicester Cityja. Nagađa se da će Irac u dvije godine igranja u Americi inkasirati oko 10 milijuna dolara.

Prodaja Keana za svega 3.5 milijuna dolara znači i gubitak od 17.5 milijuna za Tottenham koji ga je na zimu 2009. godine doveo iz Liverpoola za 21 milijun dolara. "Spursi" su vrlo vjerojatno pristali na tako nisku otkupnu cijenu jer su se silno htjeli riješiti 106 tisuća dolara tjedne plaće koju su isplaćivali nekome tko nije bio u prvom planu menadžera Harryja Redknappa. Keane će se pridružiti Davidu Beckhamu u momčadi iz Los Angelesa, kao i Landonu Donovanu, te sada imaju realne izglede za osvajanje MLS lige.

Linker
28. rujan 2024 07:57