Halilović je već pozirao sa šalom Arisa

 Screenshot/Aris F.C.
KARIJERA NA DNU

Novo posrnuće: Alen Halilović pao na liječničkom testu i ne može potpisati za novi klub

Bivši hrvatski reprezentativac već je pozirao sa šalom grčkog kluba, ali ipak neće zaigrati za njih
Piše: SNObjavljeno: 02. veljača 2023. 13:50

Ništa od transfera Alena Halilovića u grčki Aris. Izgledalo je kao da je 26-godišnji nogometaš ekspresno pronašao novi klub nakon odlaska iz Rijeke, ali grčki mediji javljaju kako on ipak neće potpisati za solunski klub iako je već pozirao s njegovim šalom.

Grčki BN Sports javlja kako je Halilović pao na ergometrijskim testovima što je zabrinulo ljude u redovima Arisa koji nisu željeli dovesti nespremnog nogometaša. S druge strane, grčka Gazzetta donosi kako je dodatni razlog za prekid pregovora činjenica da je Halilović u posljednji trenutak imao veće financijske zahtjeve nego što je ranije bilo dogovoreno.

Neizvjesno je što će se sada dogoditi s ‘hrvatskim Messijem‘, kako je svojedobno bio prozivan. Halilović je nakon odlaska iz Dinama 2014. skupio pozamašan broj klubova: bio je član Barcelone, Sporting Gijona, HSV-a, Las Palmasa, Milana, Standard Liegea, Heerenveena, Birminghama, Readinga te Rijeke.

GRCI UPOZORAVALI NA ODREĐENE RIZIKE


Alen Halilović u utorak je sporazumno raskinuo ugovor s Rijekom, a već je u srijedu u solunskoj zračnoj luci pozirao sa šalom, u tim se trenucima činilo, svog novoga kluba Arisa. Od tog transfera zbog ranije navedenih razloga neće biti ništa, ali bilo je zanimljivo pogledati kako su Halilovića najavljivali tamošnji novinari.

Jedan od grčkih medija, portal Metrosport, posvetio je još u srijedu navečer nekadašnjem igraču Dinama veliki tekst pod naslovom "Halilovićeva posljednja prilika", u kojem su tematizirali njegov nogometni put, ali i upozoravali na eventualne rizike koja Arisova akvizicija nosi sa sobom.

"Pogled na učinak Alena Halilovića u posljednje tri godine sugerira rizik koji će Aris preuzeti ako ga kupi. Nekada grubi dijamant hrvatskog nogometa, ‘Balkanski Messi‘, kako su ga zvali, nije opravdao ocjene koje su mu se stavljale na teret i sveo se na nogometni put koji je bio prepun prepreka, uz odgovornost sebe, ali i svog oca, koji se nosio sa svim izazovima njegovog nogometnog života", pisao je Metrosport, a u članku su dodali i sljedeće:

"Halilovićeva dob je pogodna za novi početak, ako on sam u to vjeruje, naravno. Aris mu to namjerava pružiti i to je dokazao kroz intenzivne razgovore s njim. Hrvat je raskinuo ugovor s Rijekom (p.s. hrvatski klub nije izdao relevantnu objavu), a ovaj specifičan događaj Arisu i nogometašu daje priliku za razgovor bez pritiska vremena jer se tržište slobodnih igrača u Grčkoj zatvara 17. veljače".

Metropolis je tada navodio da Aris u Halilovićev ugovor namjerava ugraditi "sigurnosne ventile", kako bi izbjegao, prema njihovoj ocjeni, razvoj događaja poput onog u slučaju Izeta Hajrovića, odnosno Konstantinosa Mitrogloua.

Spomenimo još jednom, Metrosport je s ovim člankom izašao prije nego što se saznalo da je hrvatski nogometaš pao na liječničkom pregledu. (Piše: Robert Krnjić)

Linker
13. travanj 2024 14:46