DUSKO MARUSIC/CROPIX Cropix
FUTSAL

Novo Vrijeme došlo do jedinog trofeja koji je nedostajao u vitrini, u finalu Kupa pao branitelj naslova

Tri pogotka postigao je Jelavić, dva Luka Suton, a jedan je dodao Anton Horvath u visokoj 6:2 pobjedi
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 11. prosinac 2021. 21:31

Napokon! Novo Vrijeme je upotpunilo trofejnu vitrinu s jedinim pokalom koji im je do sada nedostajao. Makarani su osvojili po prvi puta Kup Hrvatske, zanimljivo, ovo im je ujedno bilo i prvo pojavljivanje u završnoj utakmici ovog natjecanja. Do sada su četiri puta zastali u poluzavršnici, ni u Puli nije bilo lagano jer su protiv Crnice gubili 3:0, ali su na koncu uspjeli preokrenuti dvoboj te sinoć i osvojiti titulu.

Novo vrijeme se od prve sekunde nametnulo i stisnulo branitelje naslova, ubrzo im se to isplatilo jer su u samo 60-ak sekundi došli do dva pogotka prednosti. Strijelci su bili Jelavić i Suton. Tek nakon drugog gola Makarana Olmissum je uspio vratiti ravnotežu na parket pulske dvorane, ali do kraja prvog dijela nisu se uspjeli vratiti u igru. Šokantno po njih krenuo je nastavak, opet je dvojac Jelavić i Suton bio neumoljiv, u 24. minuti Omišani su bili u minusu od četiri gola i krenuli su u potpuni rizik s Postružin kao letećim vratarom. Nije im se isplatilo Jelavić je pogodio prazna vrata u 28. minuti. Uspjeli su igrači u zelenim dresovima postići dva pogotka, Marić je bio strijelac, promašili su neke zicere. Horvath je u posljednjim trenucima dodatno začinio ovu pobjedu i slavlje Makarana moglo je početi.

- Svaki osvojeni trofej donosi izuzetan osjećaj, ja sam i došao u Makarsku da bismo osvajali trofeje. Nismo još na razini kako bih želio, ali vidjeli ste što je Kup. Mi smo odigrali protiv bolje momčadi, upravo onako kako smo morali, ostavili smo srce, pokazali više želje i zasluženo slavili - bio je to prvi dojam trenera pobjednika Ivana Božovića.

- Zaslužili smo trofej, od danas možemo samo naprijed. Ni mi nismo očekivali da ćemo voditi 5:0, odradili smo dobro sve u obrani. U jednom trenutku nas je uhvatila panika, ali Herceg je obranio neke lopte. Nadam se da ćemo se sresti i finalu prvenstva te da će i tada biti rezultat koji će nas razveseliti - rekao je igrač utakmice i najbolji strijelac Kupa Hrvatske Toni Jelavić.

- Čestitke Novom vremenu, zaslužili su, presudila je njihova velika želja i naše pogreške. Finale se ne igra na ovakav način, ovo nam je lekcija. Ipak, čestitao bih igračima, u tjedan dana smo odigrali pet utakmica visokog inteziteta - iskren je bio trener Omišana Duje Maretić.

Linker
20. travanj 2024 09:45