Wagner Ribeiro
 ALAIN JOCARD Afp
BIVŠI AGENT TVRDI

‘Nudili su 300 milijuna za Neymara, to je odbijeno! On osvaja Ligu prvaka i uzima Zlatnu loptu...‘

‘Predsjednik je već mislio da je potpisao Neymara, mene su potom isključili iz pregovora...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. travanj 2021. 13:56

Priče o nastavku karijere brazilskog virtuoza Neymara gotovo na dnevnoj bazi pune stupce tiskovina i elektronskih medija koji su posvećeni sportu. Još otkako je iz Barcelone u rekordnom transferu od 222 milijuna eura prešao u PSG piše se o njegovom povratku na Camp Nou.

U velikom intervjuu kojeg je dao za francuski L'Equipe, Neymarov bivši menadžer Wagner Ribeiro otkriva detalje oko karijere svog nekadašnjeg štićenika.

- Nije mogao odbiti Parižane. PSG je platio 222 milijuna eura i njemu je ponudio 36 milijuna godišnje neto plaće. To je nemoguće odbiti - rekao je Ribeiro i podsjetio javnost na to da je Neymar imao probu u madridskom Realu.

image
CHRISTOF STACHE Afp

- Imao je 13 godina i izazvao je pravu senzaciju. Dolazio je 20 dana s ocem i sa mnom u Madrid. Real je bio spreman dati mu 10 tisuća eura mjesečno, ali njegov otac je smatrao da je bolje da ostane u Brazilu.

U Barcu je otišao kako bi igrao pored Lionela Messija. Kako veli Ribeiro, odbio je Neymar i Real, ali i Chelsea koji ga je za velike novce htio dovesti 2010. godine. I ne samo to...

- Florentino Perez je mislio da ga ima. Prihvatio je ponudu koju sam mu predstavio. Bio je spreman platiti 40 milijuna Santosu i udovoljiti svemu što smo tražili. Njegov otac tražio je vrijeme jer je Neymar više volio Barcelonu. Real je činio sve da ga potpiše, ali Neymar nije želio ići u Madrid, njemu je želja bila Barcelona. Messi i Pique su ga zvali... Na kraju, Sandro Rossell i Barcelona su me isključili iz pregovora, išli su preko drugog agenta, a ja od transfera nisam dobio ništa - prisjetio se Ribeiro.

Realu nije pošlo za rukom niti to da Neymara kupi od PSG-a.

- U Parizu je sretan. Nijedan klub na svijetu ne može mu ponuditi ono što mu nudi PSG. Samo oni mogu priuštiti Neymara. Madrid ima financijskih problema. Barca? Još gore. U Parizu zarađuje za život i igra u vrlo dobroj momčadi. Ove sezone će osvojiti Ligu prvaka, a Neymar će biti dobiti Zlatnu loptu - dodao je nekadašnji agent brazilskog reprezentativca.

Linker
24. travanj 2024 14:55