PAOLO MANZO Nurphoto Via Afp
IMAO JE 54 GODINE

Obitelj potvrdila, umro je Mino Raiola: ‘Tuga je beskrajna, bio je najčudesniji nogometni agent...‘

Vodeći talijanski mediji objavili su da je vijest o smrti nogometnog menadžera ovog puta autentična
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. travanj 2022. 16:57

Najpoznatiji nogometni menadžer na svijetu Mino Raiola umro je u 54. godini. Njegova je obitelj potvrdila tužnu vijest.

Raiola se ipak nije uspio oporaviti od teške plućne bolesti, a vijest su na autentičnom Twitter računu objavili njegovi najbliži.

"U beskrajnoj tuzi dijelimo smrt najbrižnijeg i najčudesnijeg nogometnog agenta. Mino se borio do kraja istom snagom koju je prezentirao na pregovaračkim stolovima kako bi se izborio za svoje igrače. Kao i obično - činio nas je ponosnima, a da to nikada nije shvatio. Mino je svojim radom dotaknuo mnoge živote i napisao novo poglavlje u povijesti modernoga nogometa. Njegova će prisutnost zauvijek nedostajati. Njegova misija da nogomet učini boljim mjestom za igrače nastavit će se istom strašću."

Podsjetimo, u četvrtak su gotovi svi talijanski mediji objavili da je Raiola preminuo. Međutim, ubrzo se sam menadžer oglasio na društvenim mrežama objavom: "Moje je trenutno stanje za one koji se pitaju: Izvan sebe sam jer me ubijaju drugi put u četiri mjeseca. Čini se i da sam sposoban uskrsnuti."

Rođen je 1967. u južnoj talijanskoj regiji Kampaniji. Bio je jedan od najvažnijih sportskih agenata na svjetskoj sceni te je obilježio posljednjih 20 godina svjetskoga nogometa.

image
MAURO UJETTO Nurphoto Via Afp

Nagrađivan je 2016. i 2020. godine kao najbolji agent godine i tituliran kao 'Kralj nogometnoga tržišta' zbog svih svojih poslovnih poteza tijekom zavidne karijere.

Raiola je u dugoj i uspješnoj karijeri realizirao brojne milijunske operacije poput transfera Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United za rekordan iznos - barem u talijanskim okvirima - od 105 milijuna eura.

Erling Haaland bio je njegov najjači adut s najvećom tržišnom vrijednošću, a mnoge je unosne poslovne poteze ostvario sa Zlatanom Ibrahimovićem.

image
VALERY HACHE Afp

Iz svoje je rezidencije u Monte Carlu surađivao s imenima poput Balotellija, Donnarumme, Verrattija, De Ligta, Keana, Marcusa Thurama i brojnih drugih.

U 2020. godini, prema Forbesu, Raiola je od svojim klijentima u različitim ugovorima osigurao 721 milijun eura. U istome razdoblju sebi je priskrbio 72 milijuna eura samo od provizija.

Linker
20. travanj 2024 16:14