Nakon smrti su se od Emiliana Sale oprostili navijači Nantesa

 LOIC VENANCE Afp
ZADNJE RIJEČI PRED SMRT

Objavljena posljednja poruka nogometaša od koje se ledi krv u žilama: ‘Uplašen sam, neće me nitko naći...‘

Emiliano Sala je poginuo u zrakoplovnoj nesreći na povratku iz Nantesa u Cardiff.
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2022. 18:45

Argentinski napadač Emiliano Sala nikada nije dočekao priliku da zaigra u Premiershipu. On je u zimu 2019. prešao iz Nantesa u Cardiff, ali je poginuo u zrakoplovnoj nesreći samo nekoliko dana nakon što je transfer odrađen.

Sala se, nakon potpisa za Cardiff, poželio pozdraviti s donedavnim suigračima iz Nantesa te je krenuo privatnim, malim zrakoplovom do Francuske i natrag. Do Nantesa je stigao, ali nije nikada natrag do Walesa jer se zrakoplov srušio u more te su i nogometaš i pilot poginuli.

I gotovo tri godine nakon nesreće u javnost isplivavaju novi detalji oko cijelog slučaja pa je tako BBC danas objavio prijepis razgovora kojeg je pilot David Ibbotson obavio sa svojim kolegom. Ibbotson se požalio na stanje zrakoplova nakon što je stigao u Nantes.

"Letio sam i samo sam čuo ‘boom‘. Pitao sam se što nije u redu. Svi parametri su bili OK i još uvijek sam letio. Ipak, to ti privuče pažnju. Ovaj avion mora nazad u hangar", rekao je Ibbotson te dodao jednu stvar koja dovoljno govori o tome koliko je bio zabrinut za sljedeći let:

"Jaknu za spašavanje obično stavim između sjedišta, ali sutra ću je sigurno nositi", rekao je pilot.

I sam Sala je bio zabrinut te je objavljena i njegova posljednja poruka koju je poslao jednom prijatelju.

"Uplašen sam. Zrakoplov izgleda kao da će se raspasti. Ne znam hoće li me itko tražiti jer me sigurno neće naći", napisao je argentinski napadač.

Linker
03. svibanj 2024 13:32