ELIOTPRESS/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
OTKRIVA ROMANO

Od Messija do Modrića! Pet velikih neispunjenih želja Romana Abramoviča: ‘S Lukom se sastao na jahti...‘

‘Postajala je ozbiljna mogućnost da se Luka priključi Chelseaju. Bio mu je to privlačan plan...‘
Piše: SNObjavljeno: 08. ožujak 2022. 11:13

Era Romana Abramoviča u Chelseaju je gotova. Ruski milijarder odlučio je prodati engleskog velikana. Tema je to koja već danima zabavlja nogometni svijet. Cijena koja se spominje je tri milijarde funti, a potencijalnih kupaca je nekoliko. Na užem popisu se tako nalazi Jim Ratcliffe, najbogatiji čovjek u Velikoj Britaniji, zatim 86-godišnji švicarski milijarder Hansjörg Wyss, Amerikanac Stephen Ross (81) te malo poznati turski milijarder Muhsin Bayrak.

Paralelno s pričama o prodaji, mnogi se osvrću i na sve ono što je Abramovič napravio u Chelseaju, ali i ono što je htio, ali u tome nikad nije uspio. Ovog posljednjeg, dotaknuo se novinar i jedan od vodećih specijalista za informacije s nogometnog tržišta - Fabrizio Romano.

image
MARK PAIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Romano je, naime, u jednom razgovoru koji je osvanuo na njegovom YouTube kanalu raspravljao o pet ogromnih transfera koje je Abramovič pokušao realizirati tijekom svog boravka na Stamford Bridgeu.

Prvi u nizu navedenih je senzacionalan posao koji uključuje Lionela Messija.

"Nismo od toga bili udaljeni samo jedan korak, ali Chelsea je stvarno pokušao dovesti Messija. Događalo se to u 2014. godini kada je Jose Mourinho bio na klupi kluba. Stvarno su gurali tu ideju. Kontaktirali su ljude bliske Messiju, razgovarali i s odvjetnicima koji su mu bliski te pokušavali Argentinca uvjeriti da ugrabi priliku u Premier Ligi", otkriva Romano pa objašnjava kako se sve propalo:

"Onda se sve urušilo zbog Barcelone. Barcelona je za Messija bila nešto posebno i zajedno je sa svojom obitelji odlučio ostati u Kataloniji. No, Roman je želio Lea, ozbiljno je u njemu htio dobiti novu zvijezdu Chelseaja, ali taj pokušaj je propao. Kakva bi to nevjerojatna priča bila da su u momčadi imali Messija..."

Među ostalom četvoricom neispunjenih Abramovičevih želja nalazili su se Roberto Carlos, Neymar, Jules Kounde i - Luka Modrić!

image
OSCAR DEL POZO Afp

Kapetan Vatrenih čak se i osobno sastao s Abramovičem.

"Luka Modrić je jednog dana bio na jahti Romana Abramoviča. Bio je to izravan susret, licem u lice. Između Modrića, ne njegovog agenta, već Modrića osobno i Romana Abramoviča. Sastali su se u ljeto 2011. godine. Postajala je ozbiljna mogućnost da se Luka priključi Chelseaju. Bio mu je to privlačan plan. U to vrijeme je igrao za Tottenham, ali Chelsea ga je mamio s puno novca, važnim ugovorom i važnom budućnošću", otkriva Romano pa nastavlja:

"Ali Daniel Levy, vlasnik i čelnik Tottenhama, rekao je 'NE' ovoj opciji. Zbog njega je propao taj posao i zbog toga je Luka Modrić bio sretan što se pridružio Real Madridu. On je sad legenda Real Madrida, ali Chelsea je bio ozbiljno zainteresiran za njegove usluge", zaključuje Romano.

Linker
03. svibanj 2024 19:21