Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

OD 'PROMAŠAJA' DO KLJUČNOG IGRAČA Leo Sigali kao vođa 'latinske skupine' visoko kotira u Dinamu: Njega pod svaku cijenu želimo zadržati!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. lipanj 2017. 22:04

Svaki put kad ga vidimo na treningu na Fazaneriji, sjetimo se kad smo prije tri godine na istom mjestu prvi put ugledali Leonarda Sigalija.

Stigao je iz Argentine mršav, nespreman, nakon neke bolesti i ozljede. Šaputalo se po tribini “gdje su ovoga našli?”, u glavi su se već vrtjeli tekstovi o najvećim Dinamovim promašajima. Nije uopće izgledao kao nogometaš, niti je tako igrao.

Šala i smijeh

Evo, tri godine kasnije pišemo tekst o jednom od najvažnijih igrača ovog Dinama. Ne samo zbog igračkih kvaliteta, premda su i one mnogo iznad razine onoga što smo vidjeli u lipnju 2014., već i zbog svog karaktera i ljudske note. Sigali je jedini od aktualnih Dinamovih stranaca koji je naučio hrvatski dovoljno dobro za normalnu komunikaciju, on je igrač koji nikad nije inicirao nikakac incident, suigrači mu vjeruju, znaju da ih neće ostaviti na cjedilu, na neki način unosi mirnoću i sigurnost u momčad. Sljedeće mu godine istječe ugovor, ali na svakom koraku u Dinamu čujemo istu rečenicu.

- Njega bismo svakako željeli zadržati!

Spominje se novi, trogodišnji ugovor, no, o tom potom, bit će još riječi o tome, u svakom slučaju, tu će sve ovisiti o Sigaliju, jer Dinamo ga ne želi izgubiti.

Ne samo to, Sigali oko sebe okuplja “latinsku skupinu”, tako smo je nazvali, četvorku koju uz njega čine Dani Olmo, Junior Fernandes i Angelo Henriquez. Često sjede zajedno, razgovaraju, šale se i smiju, ponekad im se pridruže i drugi stranci, zna doći i netko od domaćih igrača. Recimo, upravo Junior Fernandes ranije nije bio pretjerano sklon takvim druženjima, bio je više samotnjak, kao da je ta turska avantura doista utjecala na njega i u tom pogledu.

Očito je da i Ivajlo Petev cijeni te Sigalijev ljudske osobine, zato mu Argentinac i jest trenutno prvi izbor partnera Filipu Benkoviću. Tri godine od “promašaja” do ključnog igrača, Sigaliju su doista Moravske Toplice obilježile karijeru.

Linker
24. travanj 2024 15:36