TOM DUBRAVEC Cropix
POTVRDILI SUSJEDI

‘Od Trnja do Slobode‘, bivši Vatreni pronašao je novi posao, sada ga čeka grčevita borba u prvenstvu

Trenersku karijeru započeo je na Cipru, a vodio je i hrvatske niželigaše
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 20. ožujak 2023. 22:53

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Danijel Pranjić postao je trener BIH prvoligaša Slobode i sutra bi trebao stići u Tuzlu kako prenosi SportSport.ba. Gledao ih je u vikend utakmici protiv Veleža (0:0), a zatim je s čelnicima održao sastanak u Slavonskom Brodu.

Prvi je trenerski angažman imao na Cipru gdje je od 2020. do 2021. vodio Omoniju Psevdu kao trener-igrač. Bio mu je to ujedno i posljednji klub u njegovoj bogatoj karijeri u kojoj je između ostalog nastupao za Osijek, Dinamo, Heerenveen, Bayern, Sporting CP i dr.

S bavarskim je gigantom dogurao do finala Lige prvaka 2012. godine, ali je u raspucavanju nakon 1:1 u regularnom dijelu, bio bolji Chelsea kojemu je to bila prva titula u spomenutom natjecanju. Za reprezentaciju je nastupao od 2004. do 2015. godine te je u 58 nastupa jednom zatresao protivničku mrežu.

Nakon Cipra, u trenerskim se vodama okušao u drugoligašu (Prva NL) Dubravi TK kao i u niželigašu Trnju s kojima je prošle sezone izborio plasman u treću ligu (Druga NL).

Slobodu do kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine očekuje grčevita borba za opstanak tako da je pred Pranjić izazov s momčadi koja se nalazi na sedmoj poziciji sa svega bodom udaljenim od zone ispadanja u vrlo neizvjesnoj borbi. Kako stvari stoje debi imati nakon reprezentativne stanke kada Sloboda dočekuje Sarajevo.

Linker
22. travanj 2024 22:24