Getty Images
GROZNI UVJETI

ODASLANO DRAMATIČNO UPOZORENJE NOGOMETAŠIMA NA SVIM STRANAMA SVIJETA FIFPro poručio: Nikako ne idite u Srbiju!

'Kad potpišete za neki srpski klub, imate 50 posto šansi da ćete završiti na sudu', tvrdi predsjednik srpskog sindikata igrača, Mirko Poledica
Piše: sportskeNovosti AdministratorObjavljeno: 04. siječanj 2017. 20:31

Svjetski sindikat nogometaša FIFPro izdao je upozorenje i svojevrsni savjet svim profesionalnim nogometašima da u zimskom prijelaznom roku nikako ne potpisuju za klubove iz Srbije jer su uvjeti rada za igrače u tamošnjoj zemlji - grozni.

Nedavno istraživanje ovog sindikata otkrilo je kako 68 posto igrača u Srbiji ne prima plaću na vrijeme, a njih čak 89 posto bilo je natjerano na transfer. Srpski nogometni savez je sve skupa 'začinio' nevjerojatnim potezom kojim je smijenio sve arbitražne suce te tako ostavio igrače s još manje šansi za poštenim uvjetima.

Prema Fifinim pravilima, arbitražnu komisiju mora činiti jednak broj sudaca od strane kluba i od strane igrača koji je u sporu. Srpski nogometni savez smijenio je one suce koje je izabrao tamošnji sindikat, a kao predsjednika i njegovog zamjenika ostavio one koji su usko povezani s Crvenom zvezdom i Partizanom. Suvislo je dodati kako predsjednik i dopredsjednik odlučuju kada je glasovanje komisije izjednačeno, a vrijedi spomenuti i kako je Srpski nogometni savez odlučio povisiti naknadu koju igrač mora uplatiti odluči li se žaliti na presudu.

"Kršenje je to temeljnih prava nogometaša u Srbiji, koji sada praktički igraju bez vojih prava. Pozivamo Srpski nogometni savez da odmah promijeni te odluke, a dok se to ne dogodi, pozivamo igrače da nikako ne dolaze igrati u Srbiju", rekao je tajnik FIFProa, Theo van Seggelen.

Srpski sindikat Nezavisnost ističe kako je u tamošnjoj ligi, u kojoj igra 500-tinjak igrača, njih čak 250 bilo na arbitraži u zadnje dvije godine.

"Kad potpišete za neki srpski klub, imate 50 posto šansi da ćete završiti na sudu", tvrdi predsjednik srpskog sindikata igrača, Mirko Poledica.

Prijelazni rok u Srbiji traje od 23. siječnja do 17. veljače...

Linker
02. svibanj 2024 20:50