ANDERS BJURO Afp
VELIKI PROPUST

Odbacili Vatrenog, a sad se lupaju se po glavi! Bivši dinamovac: ‘Ne mogu shvatiti zašto su to napravili‘

Bivši napadač Dinama i stanovnik Atene analizira PAOK, suparnika Rijeke u Konferencijskoj ligi
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. kolovoz 2021. 22:21

Početkom ljetnog prijelaznog roka, PAOK je doveo 30-godišnjeg portugalskog robusnog centarfora Nelsona Oliveiru iz AEK-a i u Solunu su bili uvjereni da su riješili pitanje srednjeg napadača za ovu sezonu. Međutim, na uzvratu 3. kvalifikacijskog kola za ulazak u Konferencijsku ligu protiv Bohemiansa u Solunu prošloga tjedna (2:0), Oliveira je teže ozlijeđen - puknuli su mu križni ligamenti koljena i pred njim je duža stanka, jesen je sigurno izgubljena za ovog srednjeg napadača.

Žele Musu i Prijovića

Grci su, dakako, odmah krenuli u potragu za novim napadačem, pa se tako kao nove akvizicije spominju Srbin Aleksandar Prijović (31), te naš centarfor Petar Musa (23), koji se nakon posudbe u Union Berlinu vratio u prašku Slaviju...
- Istina je da su me kontaktirali iz PAOK-a prije nekoliko dana, ali nismo dobili nikakvu službenu ponudu. U ovom trenutku za Musu imamo na stolu službene ponude Boaviste, Lecha iz Poznana i Nottingham Foresta, a zanimanje je pokazao i Eintracht Frankfurt - rekao nam je Musin menadžer, Milan Martinović.

Uglavnom, PAOK je u panici, ima samo jednog srednjeg napadača, Slovaka Karola Swiderskog. I tek se sad vidi kako su se Grci pogriješili olako se riješivši Antonija Mirka Čolaka, kojeg su u ožujku poslali na posudbu u švedski Malmö! Čolak u Švedskoj odlično igra i zabija, pa ga je čak i naš izbornik Zlatko Dalić uvrstio na popis reprezentativaca za dolazeće rujanske dvoboje...

- Nikad neću shvatiti taj grčki mentalitet, taj način ponašanja da te odmah otpišu ne pokažeš li već na prvim utakmicama svoju klasu - kaže Mario Bonić (69), bivši Dinamov napadač, koji je igrao u Apollonu iz Smyrne i Panachaikiju, a već godinama živi i radi u Ateni.

image
Mario Bonić
SCREENSHOT YOUTUBE

- Nije li onako kako su oni zamislili i “programirali” u svojim glavama, odmah se javlja nezadovoljstvo. To se i meni dogodilo kad sam došao 1980. godine iz Dinama u Apollon. Jednostavno se nisam snašao u Grčkoj prva dva mjeseca, nisam mogao zabiti gol, slabo sam igrao, sramio sam se sam sebe... Trener je bio Todor Veselinović i nakon jedne utakmice došao sam do njega i rekao mu “treneru, najbolje bi bilo da ja njima vratim novac i vratim se u Zagreb!” A kaže on “što ti je, luđače, pa krenut će te, polako...!” Tako je i bilo, proigrao sam, tresao mreže i ostavio sam na kraju odličan dojam, navijači su me obožavali. Tako je to kod napadača - kaže Bonić i ističe:

- Olako su odbacili Čolaka, a čovjek sad zabija u Malmöu kao lud! Od ožujka je na 19 utakmica zabio čak 13 golova, pa nije ga Dalić slučajno pozvao u nacionalnu vrstu! E, sad će se Grci raspisati o tome i kritizirat će PAOK, ali kad je Čolak odlazio u Švedsku, nitko nije napisao da je to pogrešan potez.

Vlasnik se ne miješa

Grci, dakle, nisu imali strpljenja s Čolakom?
- Točno. I nije to prvi slučaj. I to će mi zauvijek ostati nepoznanica - plate igrača nekoliko milijuna eura i ne žele ga istrpjeti. A istodobno su u stanju kupiti igrača nakon bljeska, nakon samo jedne dobro odigrane utakmice!
I sad je PAOK u problemu nakon ozljede Nelsona Oliveire...
- Tako je, u velikom su problemu. Karma te brzo stigne. A da su imali strpljenja s Čolakom, ne bi morali ni dovoditi Oliveiru. I to je isključivo krivnja struke u PAOK-u, vlasnik i predsjednik kluba, Ivan Savvidis, uopće se ne miješa u transfere i sportsku politiku. Pa to je bačen novac, veliki novac kojeg su Grci platili Rijeci za Čolaka! I ne mogu to shvatiti... Hajde da je Čolak bio nezainteresiran i lijen, da je “tulumario” i da je bio nediscipliniran, bila bi to onda neka drukčija priča. Ali, dečko je bio vrhunski profesionalac, nikad se uz njega nije vezao ni jedan incident. Da su svi igrači kao Čolak, novinari grčkih tabloida ostali bi “gladni”! I onda se PAOK tako lako riješi takvog igrača... Sad kukaju i plaču, lupaju se po glavi, ali nitko još nije odgovarao za taj potez - kaže Bonić.

Linker
19. travanj 2024 04:31