Martin Odegaard 

 IAN KINGTON Afp
TEŠKO MU JE PAO PORAZ

Odegaard i društvo ‘fotićem‘ obilježili slavlje nakon pobjede, legenda Liverpoola frustrirana: ‘Samo siđite niz tunel‘

Arsenal je slavio protiv Livepoola s 3:1, a glavni ‘krivci‘ za poraz bili su Van Dijk i Alisson
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 06. veljača 2024. 06:03

Zahuktala se borba za naslov prvaka u Engleskoj. Nogometaši Arsenala savladali su Liverpool rezultatom 3:1 u 23. kolu Premier lige, i tako došli na samo dva boda momčad Jürgena Kloppa koja je još uvijek na vrhu. Bila je to u jednu ruku utakmica odluke za Topnike, morali su odigrati taj dvoboj na najvišoj razini kako bi ostali u aktivnom razgovoru za potencijalnog prvaka, i momčad Mikela Artete je odgovorila na poziv i odigrala izrazito zrelu utakmicu.

S druge strane, Liverpool je također imao veliki motiv, sigurna je činjenica da se momčad želi oprostiti od svojeg najboljeg trenera u modernoj nogometnoj povijesti s titulom prvaka. Tajming Kloppove odluke može se gledati kao "dvosjekli mač" za ovu ekipu, sigurno su igrači dodatno motivirani odraditi ostatak sezone u najboljem mogućem stilu, dok je istovremeno znatno veći pritisak na momčadi, koja se tako mora nositi s teretom "jedne od posljednjih Kloppovih utakmica" u svakom novom kolu.

Pritisak su, čini se, ovoga puta osjetili obrambeni dvojac Virgil van Dijk i vratar Allison. Kod pogotka Martinellija za 2:1 došlo je do neobjašnjivog nesporazuma između braniča i golmana. Van Dijk je fino zagradio Brazilca i ostavio prostor Alissonu da istrči nakon čega je vratar "zapeo" za Nizozemca, i tako propustio loptu ravno do Martinellija kojem nije bilo teško zabiti za 2:1.

image

Allisonova greška nakon koje je Martinelli postigao pogodak

IAN KINGTON Afp

- Naša dva glavna momka imala su nesporazum. Oni su ljudska bića. To čini ono što inače rade još posebnijim. Jesmo li mogli bolje obraniti prvi gol? Da, 100 posto. Ali to je tako - rekao je Klopp nakon utakmice.

Spomenuti dvojac bio je kriv i za treći gol Arsenala. Ovoga puta po liniji je pobjegao Trossard, ušao prema sredini i zapucao, a lopta se nesretno odbila od Van Dijka i prošla ravno kroz noge Alissonu, koji je zasigurno mogao bolje reagirati. Time je i zaključena utakmica na Emiratesu, a osim Arsenala koji je sada na dva boda, prilika se otvorila i za Manchester City, koji bi s pobjedom u zaostaloj utakmici zasjeo na prvo mjesto Premier lige.

- Bio je to veliki trenutak u utakmici. Trebao sam donijeti bolju odluku, boli me ovakav rasplet - rekao je Van Dijk.

Sažetak utakmice pogledajte ovdje

Nakon utakmice, igrači Arsenala bili su izrazito slavljenički raspoloženi, Martin Odegaard viđen je kako koristi fotoaparat od jednog reportera s utakmice, što se nije svidjelo legendi Liverpoola Jamieju Carragheru.

- Samo siđi niz tunel. Dobili ste utakmicu, tri boda, bili ste briljantni. Natrag u utrku za naslov, siđite niz tunel. Ozbiljan sam, iskreno. Budite disciplinirani - rekao je. Carragher je djelovao frustriran ishodom, znao je da je bitka za naslov postala još teža...

image

Martin Odegaard

IAN KINGTON Afp

Linker
23. travanj 2024 14:30