PAUL ELLIS Afp
NIJE ISPUNIO OČEKIVANJA

Odegaard se prisjetio početaka u Realu: ‘Modrić se brinuo o meni, a u nogometu si ili zvijezda ili govno‘

Norveški veznjak je u Madrid stigao sa 16 godina kao čudo od djeteta
Piše: SNObjavljeno: 10. veljača 2023. 07:38

Martin Odegaard je sa 16 godina potpisao za Real Madrid. Stigao je kao čudo od djeteta, a madridski sastav je za njega dao tri milijuna eura. Ipak, u Realu se nije snašao i u šest godina je odigrao tek 11 utakmica za Kraljeve, a dosta je vremena bio po posudbama.

Iz Reala je otišao u Arsenal gdje se odlično uklopio i postao jedna od najjačih karika vodeće ekipe Premier lige. Za The Players Tribune se prisjetio svojeg dolaska u Madrid. Po njega je u Norvešku stigao privatni avion, a on je na sebe obukao prvo što mu je bilo pod rukom jer je mislio da će se prije predstavljanja stići presvući.

- Mislio sam da ću se presvući u hoelu, a najednom sam sjedio preko puta legende Reala Emilija Butragena. Znam da ste vidjeli fotografije. On je bio u odijelu, a ja u staroj majici, neistuširan, rukama pokušavam napraviti frizuru. Bio je to najveći dan u mojem životu, te fotografije su obišle svijet. Trebao sam biti igrač kojeg je Real doveo nakon što je sve pobijedio u utrci za mojim potpisom, a izgledao sam kao školarac koji je došao obići stadion, prisjetio se Odegaard.

U svlačionici su ga dočekale najveće zvijezde.

- Bilo je to nadrealno. Bio sam premlad da vozim pa me otac vozio da igram s Iscom, Ronaldom, Ramosom, Modrićem, Baleom i Benzemom kao da me odbacuje u školu. Svi oni su bili divni, a oni koji su znali engleski, poput Kroosa, Modrića i Ronalda, brinuli su se za mene na početku - otkrio je Norvežanin.

Odmah je osjetio i veliki pritisak igranja za Real.

- Mediji su me progonili jer nisam odmah ispunio očekivanja. Bio sam im laka meta. Lakše im je bilo pisati da se patim s prilagodbom. Da sam Španjolac možda bih dobio više šansi za rast. Iskreno, ne znam. U modernom nogometu nema sredine, ili si najbolji svih vremena ili si govno.

Odegaard je u Arsenalu ipak uspio pokazati klasu i u 86 utakmica zabio 17 golova i upisao 13 asistencija.



GLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Zbog čega Hajduk nije favorit protiv Varaždina? Jesu li Splićani trebali vratiti na Poljud Tonija Teklića? Koji je pravi nasljednik Mislava Oršića u Dinamu? Može li Zoran Zekić iznenaditi Osijek? Odgovore na ta i sva druga pitanja u vezi 21. kola SuperSport HNL potražite u novom izdanju ‘VAR sobe‘ s Ilijom Lončarevićem:

Linker
16. travanj 2024 00:35