AFP
ZASLUŽENA MIROVINA

Odlazak čovjeka kojeg će pamtiti i Vatreni i Dinamo! Nakon samo pet minuta legendi su svi pritrčali u zagrljaj

Sudjelovao je na tri Eura, dva Svjetska prvenstva, a 2015. sudio je finale Lige prvaka
Piše: Andro PolićObjavljeno: 20. studeni 2022. 09:25

Prijateljsku utakmicu Turske i Češke u Gazientepu obilježio je oproštaj jednog od najpoznatijih nogometnih sudaca. Iako je službeno sudac dvoboja bio Škot William Collum, prvih pet minuta odradio je Cüneyt Çakır.

Turčin je na Fifinoj listi sudaca bio od 2006., dok je u elitnu kategoriju Uefinih sudaca primljen četiri godine kasnije. Mirovinu je najavio u kolovozu ove godine, a posljednja službena utakmica bilo mu je gostovanje hrvatskog prvaka Dinama u Razgradu kod Ludogoreca 2. kolovoza u trećem pretkolu Lige prvaka. "Modri" su tada u Bugarskoj slavili s 2-1, a Çakır se na terenu ponovno pojavio jučer, ali samo u revijalnom tonu.

- Kada sam ulazio u suđenje, sanjao sam o utakmici na Svjetskom prvenstvu. Sretan sam što sam ostvario svoje snove, svaka profesija ima kraj - rekao je u petak.

Nakon četiri minute i 58 sekundi utakmice Turske i Češke, 45-godišnji sudac odsvirao je kraj, a svi igrači prišli su mu u zagrljaj i čestitali na impresivnoj sudačkoj karijeri. Godinama je slovio za jednog od najboljih sudaca u Europi, a 2013. sudio je utakmicu Hrvatske i Srbije na Maksimiru, u kojoj su "vatreni" slavili s 2-0.

Sudio je i jedan od najvećih dvoboja u hrvatskoj nogometnoj povijesti. Bilo je to 11. srpnja 2018. kada je Hrvatska srušila Englesku za finale Mundijala. Sudjelovao je na tri Europska prvenstva, dva Svjetska, a 2015. sudio je finale Lige prvaka u Berlinu između Barcelone i Juventusa.

Linker
23. travanj 2024 22:21