OBJAVLJENA VELIKA VIJEST

Odlazak velikana: 'Ja sam 'barcelonista' od glave do pete, i moja mama također!'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 21. svibanj 2015. 16:58

Jedna od najvećih legendi Barcelone svih vremena, Xavi Hernandez, odlučio je nakon sedamnaest godina reći zbogom Nou Campu i navijačima Blaugrane. Već je i ranije bio najavljivan njegov odlazak, ali veznjak španjolske reprezentacije danas je službeno potvrdio špekulacije.

- Napuštam klub na kraju sezone. Ovu odluku donio sam teška srca, nije bilo lako, ali moja obitelj i ja ocijenili smo kako je vrijeme za promjenu. Odlazimo u Katar gdje sam potpisao za tamošnji Al Sadd na dvije godine.

Xavi će također sa svoja dva brata u Kataru raditi u sportskoj akademiji.

- To što ću nastaviti raditi tako blisko povezano uz nogomet je za mene privilegija. Po završetku igračke karijere namjeravam se školovati za trenera ili sportskog direktora.

Kada je Barcelona u pitanju Xavi je otkrio kako su mu Katalonci bili spremni ponuditi ugovor na još godinu dana.

- Barcelona mi je ponudila ugovor do 2018. godine, ali ponudu sam morao odbiti s obzirom da sam ovakvu odluku donio već ranije. Ipak imam 35 godina, 17 godina sam u prvoj momčadi i sada je stiglo vrijeme za rastanak. Ali, glavni cilj je vratiti se jednoga dana u Barcelonu, ostaje za vidjeti samo u kojoj funkciji, kao trener ili sportski direktor.

Osim novih životnih izazova, Xavi ima još jedan razlog koji je bitno utjecao na njegovu odluku da napusti Barcelonu.

- Ne osjećam se više kao 'glava' momčadi i ne mogu više igrati na onom nivou na kojemu bih htio, ovako je ipak najbolje. Ovo je najbolji trenutak za oproštaj. Osvojili smo naslov španjolskog prvaka i igramo dva finala kojima se jako veselim. U Barceloni sam stekao puno prijatelja i uz nju me vežu mnoge lijepe uspomene. Odluka nije bila laka, ja sam proizvod Barcelone, sve sam radio kako su me ovdje učili. Ja sam 'barcelonista' od glave do pete, i moja mama također - kazao je Xavi.

Linker
21. rujan 2024 20:44