MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
SLAVLJE NA RUJEVICI

Odlična utakmica u Rijeci s puno šansi, pogledajte kako su Murić i Lepinjica kaznili promašaje Gorice

Rijeka je na domaćem terenu s 2:0 svladala Goricu u 1. kolu HNL-a
Piše: Dražen Antolić/Sportske novostiObjavljeno: 17. srpanj 2021. 22:53

RIJEKA - GORICA 2:0 (Murić 20' p., Lepinjica 54')

RIJEKA 4-3-3: Labrović – Tomečak, Galović, Escoval, Vukčević – Lepinjica, Mudražija (od 53. Bušnja), Liber – Murić (od 80. Vuk), Prince Ampem, Drmić (od 76. Obregon)

GORICA 4-2-3-1: Banić - Muhammed, Moro, Jovičić, Keita - Babec (od 83. Pršir), Martinsson - Mitrović (od 65. Dvorneković), Šroler (od 65. Fruk), Lovrić - Dieye (od 83. Brodić)

Rijeka - stadion Rujevica. Gledatelja: 1652. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb)


Pjesma je odzvanjala na Rujevici za bitnu pobjedu Rijeke na otvaranju sezone protiv Gorice koja je za nju uvijek bila opasna, a i ovaj put je u pojedinim fazama igrala jako dobro i propustila šanse za povoljniji rezultat. Momčad Gorana Tomića stekla je bodove i samopouzdanje pred europski start što je za Bijele najvažnije, iako je jasno da će za veće domete morati igrati kompletniji nogomet. Riječani su imali trojicu junaka: Roberta Murića koji je još jednom bio i detonator i egzekutor jer njegov je bio gol s bijele točke i asistencija za konačnih 2:0 te niz dobrih poteza, gotovo sve najopasnije što su domaćini kreirali pred vratarom Banićem, pred mrežom Nediljka Labrovića, neprobojni štit pred svim velikogoričkim udarima te do njih Ivana Lepinjicu koji se nakon podosta osporavanja "ukazao“ kao starter i strijelac.

Gorica je od početka demonstrirala veću napadačku strast, ali Rijeka je bila pragmatična, okomita i povremeno vrlo opasna. Iako su gosti imali nešto veći posjed (56:44 posto) i više udaraca (16:10), igralo se poprilično ravnopravno, živo i zanimljivo, vidjelo se da su obje momčadi ušle u dvoboj sa željom za pobjedom.

Gorica je prva zaprijetila, u šestoj minuti Šroler je ubacio s desne strane, a Dieye pucao glavom kraj vrata. Odgovorio je Drmić na pas Murića, no šut je bio pokraj gola, da bi Babec propustio zabiti "zicer“. Trebao je samo pospremiti loptu u mrežu…

To je kaznio Rober Murić koji je u 20. minuti bio realizator s bijele točke. Robert Mudražija je vrlo vješto iznudio kazneni udarac. Ivan Vučković ga je sudio, a VAR mu nije oponirao…

Već u 21. minuti Labrović je izbacio ispod grede nakon prijetnje Lovrića iz slobodnog udarca. U 31. minuti Keita je došao na kraju još jedne dobre akcije gostiju, no njegova je lopta otišla preko vrata. Premda je prema kraju prvog dijela ritam igre pomalo padao, publika je imala što vidjeti.

Rujevica je bila solidno popunjena, atmosfera nogometna i poticajna, nakon 258 dana gledatelji su bili na stadionu, sve što daje dodatnu draž utakmicama i toliko je dugo nedostajalo u Rijeci. Domaćin je igrao lišen prve vezne linije jer Lončar je otišao u Ferencvaros, a Pavičić zbog kartona i Čerin zbog ozljede nisu mogli igrati, i s tradicijom koja ide u prilog Gorici, ali borio se da pobjednički uđe u sezonu i uspio u tome.

Odmah početkom nastavka sijevnula je Lovrićeva desnica, međutim lopta je proletjela kraj vrata. Nakon toga Mitrović je bio na šutu na povratnu loptu Keite, no Labrović se našao na pravom mjestu. Nadovezao se Šroler… Međutim, Rijeka je presjekla napade Rendulićeve ekipe golom za 2:0. Lepinjica je zabio glavom na ubačaj Murića iz kornera.

Do kraja i dalje je Gorica prednjačila, Labrović odlično branio, a domaćin povremeno ulazio u prilike, kao Ampem na pas Murića... Rijeka je uzela što je htjela, a Gorica ima za čime žaliti.


KRAJ UTAKMICE!

90'+4' - Koliko nesreće za Goricu! Još je jednom zaprijetio Lovrić u svom karakterističnom naletu, a od bloka Escovala odlazi to malo pored vratnice!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89' - Bušnja je sada mogao staviti točku na 'i' kada je Banić na trenutak izašao daleko od svojih vrata, ali uspjela je to na vrijeme zatvoriti obrana gostiju.

88' - Kontra Rijeke! Ampem je sprintao po desnoj strani, a na kraju mu je ponestalo snage i nije uspio pronaći Obregona na drugoj strani...

87' - Lovrić ponovno prijeti iz slobodnjaka, nezgodno je padala ta lopta u peterac Rijeke i opet se dobro snašao Labrović!

83' - Posljednje zamjene radi Krunoslav Rendulić. Umjesto Dieyea Matara i Hrvoja Babeca u igri su Fran Brodić i Jurica Pršir.

80' - Izlazi Robert Murić uz apsolutno zasluženi aplauz s tribina, mijenja ga Matej Vuk.

79' - I neće pa neće! Lovrić se majstorski driblingom riješio svog čuvara i uputio oštar centaršut koji čisti riječka obrana, a na odbijanac natrčava Junior Ngouali i - pogađate - brani Labrović!

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

77' - Ampem je imao meč-loptu! Čudesni Murić opet je probio desni bok i poslao idealnu loptu na pet metara, a Prince Ampem ne uspijeva realizirati taj zicer, Banić se ovdje požrtvovno bacio i skinuo njegov pokušaj!

76' - Izlazi Josip Drmić uz ovacije s rujevičkih tribina, zamijenit će ga Kolumbijac Jorge Obregon.

- Službeni spiker oduševljeno je objavio da je, nakon punih 268 dana, navijanje opet prisutno na tribinama Rujevice - skupilo se čak 1652 gledatelja!

71' - Peh za pehom Gorice! Lovrić je opet, uz pomoć Fruka, ispremiješao obranu Riječana, opalio po golu i jedva je to nekako očišćeno iz kaznenog prostora. Također, nova obrana fantastičnog Labrovića!

69' - Velikih problema ima Gorica kod prekida... Još jedan korner i još je jednom ispala obrana gostiju, Ampem je spustio za Galovića, ali branič Rijeke iz teške pozicije gađa preko gola.

65' - Dvostruka promjena kod Velikogoričana. Izlaze Mitrović i Šroler, a dodatnu će svježinu donijeti Dvorneković i Fruk.

63' - Zamalo je Rijeka došla do novog gola! Banić je 'zaplivao' nakon ubačaja iz kuta, a Babec u posljednji tren čisti ispred Ampema.

59' - Ne predaje se Gorica! Keita je spustio za Dieyea Matara, no Labrović je ipak bio brži...

Gol za 2:0:

54' - GOOOL! Murić je osim pogotka upisao i asistenciju... izveo je korner, a Lepinjica se vinuo visoko u zrak te glavom poentirao za povećanje vodstva! Kakva nesreća za igrače Gorice koji su sve karte bacili u napad...

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

53' - Traži Goran Tomić novo rješenje u napadu... Izašao je Mudražija uz pljesak s tribina, u igru će Denis Bušnja.

52' - Traje pritisak gostiju! Prijeti Babec pa Šroler, a Labrović se još jednom istaknuo fenomenalnom intervencijom!

51' - Nova šansa Gorice! Krasno je Keita probio lijevi bok i poslao povratnu do Mitrovića, a njegov oštar udarac brani Labrović! Nastavljaju se uzbuđenja u nastavku...

49' - Strašan projektil Kristijana Lovrića! Riješio se Murića i sjajno opalio s ruba šesnaesterca, prošlo je to tik uz vratnicu!

46' - Nastavlja se utakmica na Rujevici. Bez promjena u sastavima.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Pravu nogometnu poslasticu gledali smo u prvome dijelu na Rujevici. Redale su se prilike i na jednoj i na drugoj strani, na mahove su prijetili odlični Murić, zatim Mudražija, Lepinjica, Drmić... ali nisu ostali dužni niti Keita, Dieye, Lovrić i drugi. Valja spomenuti i fantastične obrane Banića i Labrovića. Ipak, Riječani su zasluženo došli u prednost kada je s bijele točke siguran bio Robert Murić.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43' - Mudražija je grubo startao na Babeca, ukazuje se pomoć veznjaku Gorice i traje kraći prekid... sve je u redu, nastavit će igru Hrvoje Babec.

38' - Kakvu utakmicu igra Robert Murić! Dobio je loptu u prostor i s desetak metara iskosa gađao suprotan kut, ali uspio je to blokirati Moro... sjajno igra Murić, razigran je i vrlo aktivan, ima ga posvuda na terenu te zasad u pravom smislu gospodari igrom Rijeke.

33' - Nova atraktivna akcija Gorice! Lijepo su na malom prostoru u tri poteza izbacili obranu Rijeke, no na kraju Keita iskosa nije uspio pronaći Dieyea na drugoj vratnici...

30' - Potpuno otvorenu utakmicu gledamo na Rujevici. Ne može se reći da ijedna momčad dominira. Gorica ima veći posjed lopte, no na semaforu stoji 1:0 za domaće. Ovo je prava nogometna poslastica!

26' - Veznjaci Rijeke konstantna su opasnost po gol Gorice... Prvo je Murić zakuhao opasnu situaciju, a sada pokušavaju Ampem, Mudražija i Lepinjica! Gosti ne mogu doći do predaha dok traje opsada Riječana u ovim trenucima.

22' - Strašan potez Kristijana Lovrića i maestralna Labrovićeva obrana! Potegao je fantastično Lovrić iz slobodnjaka, išlo je to pod prečku, a vratar Rijeke 'čupa' to posljednjim snagama...

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

20' - GOOOL! Murić je siguran realizator, Banić je ostao ukopan i Rijeka vodi 1:0!

Gol za 1:0:

18' - JEDANAESTERAC ZA GORICU! Murić je fantastično gurnuo Mudražiju u šansu, a riječki veznjak sjajno varkom tijela prevario Moru koji ga ruši i sudac Vučković bez razmišljanja pokazuje na bijelu točku!

17' - Dieye ponovno šutira, ali blokiraju to Riječani.

13' - Još jedan udarac, doduše više za statistiku, uputio je Jovičić s gotovo trideset metara... lak posao za Labrovića.

12' - Dieye je vlasnik prvoga žutog kartona, prekršaj na Escovalu bio je preoštar.

10' - Dinamičan početak na Rujevici! Šanse se redaju iz minute u minutu... sada je Keita ispremiješao obranu Rijeke, poslao povratnu do Mitrovića koji šutira po golu, no ispriječio se tu Vukčević i bit će to korner za Goricu!

8' - Uzvraća odmah i Rijeka! Murić je lukavo na prvoj vratnici uposlio Drmića, možda je mogao i bolje reagirati napadač švicarske reprezentacije, ali omeo ga je Banić i završilo je to na tribinama...

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Sjajna je atmosfera na tribinama Rujevice, Armada je u velikom broju, barem koliko dopuštaju prilike, došla podržati Rijeku. Navijanje traje od prve minute!

5' - Evo prve prilike, zaprijetila je Gorica! Izvrsno je s desnog boka centrirao Šroler, a Dieye glavom šutirao opasno, no samo pored gola...

1' - Počinje susret na Rujevici! Glavni je sudac Zagrepčanin Ivan Vučković.


20.00: Stigli su sastavi!


Linker
23. travanj 2024 05:36