Bruno Lage
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
NISU GA DUGO ČEKALI

Odstupio trener koji je izbacio Dinamo iz europskog proljeća, predsjednik prihvatio ponuđenu ostavku

Bruno Lage od ponedjeljka nije trener Benfice. Poraz od Maritima bio je kap koja je prelila čašu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. lipanj 2020. 09:14

Pet kola prije kraja portugalskog nogometnog prvenstva postalo je jasno da je Porto nadomak novog naslova prvaka. Ne samo da su u ponedjeljak navečer pobijedili Pacos Ferreiru s minimalnih 1:0, nego je istovremeno poraz doživio njihov izravni konkurent. Benfica je s 2:0 poražena na Madeiri kod Maritima.

Ali, to nije sve. Bio je to drugi uzastopni poraz za lisabonsku momčad, a još je na press-konferenciji nakon utakmice trener Bruno Lage rekao da podnosi ostavku na mjestu šefa stručnog stožera. Postalo je službeno da je Lage bivši tek jutros, kada se predsjednik kluba, Luis Filipe Vieira javio portugalskom listu A Bola, rekavši da je prihvatio trenerovu ostavku.

U zadnjih deset utakmica Lage je na klupi Benfice ostvario samo dvije pobjede, a prije tjedan dana kod kuće ga je s 4:3 pobijedila Santa Clara, i to golom u petoj minuti sudačke nadoknade. Već se tada spekuliralo o odlasku, a Maritimo je probleme samo produbio.

Podsjetimo, Lage je Benficu vodio i prošle sezone kada je Dinamo nakon 49 godina ostvario europsko proljeće. Nakon što su Modri prošli Viktoriju iz Plzena u šesnaestini finala Europske lige, nisu mogli preko Benfice stepenicu više. Nakon maksimirskih 1:0, u uzvratu su Portugalci ipak bili uspješniji i pobjedom 3:0 prošli u četvrtfinale.

Porto sada ima šest bodova prednosti na ljestvici, a isti suparnici sastat će se i u finalu portugalskog kupa koje je na rasporedu 1. kolovoza.

Linker
25. travanj 2024 03:27