ANTE CIZMIC Cropix
PRENOSE NIJEMCI

Oduševio Hrvatsku, ostvario veliki transfer, a onda nestao! Nekad velika nada Dinama danas trenira s juniorima

‘Zapustio se na odmoru u Hrvatskoj, a čak je i Niko Kovač rekao da će mu trebati vremena‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. siječanj 2023. 16:22

Ne tako davno Josip Brekalo bio je u užem odabiru ofenzivaca hrvatskog izbornika Zlatka Dalića. Nastupio je na prošlom Europskom prvenstvu, no za njega nije bilo mjesta među Vatrenima u Kataru.

Naravno, glavni razlog tome bila je Dalićeva orijentiranost na igrače koji igraju i koji su u formi. Brekalo je jesen prosjedio na klupi, odnosno tribini. Za Wolfsburg je ostvario tek sedam nastupa u maloj minutaži, uspio je tek jednom asistirati te je u ovom trenutku daleko od svojih najboljih dana.

Ljetos je završio posudbu u Torinu koji ga nije otkupio, a do isteka ugovora s Wolfsburgom ostalo mu je nepunih pola godine. Nakon brojnih napisa o mogućoj promjeni sredine u zimskom prijelaznom roku, a u tom kontekstu naveliko se spominjao i zagrebački Dinamo, njegova je priča ušla u novo poglavlje.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Naime, kako piše njemački Kicker, Brekalo bi ostatak svog ugovora s bundesligašem mogao provesti kao član druge momčadi. Trenutačno trenira s juniorima, i neizvjesno je kad će se i hoće li se uopće priključiti prvoj momčadi.

‘‘Zapustio se na odmoru u Hrvatskoj, a čak je i Niko Kovač rekao da će mu trebati vremena. Misterij je zašto Brekalo tako jako želi otići iz kluba, ali činjenica je da se nitko od zainteresiranih klubova više ne javlja. Monza je odustala od transfera, igrač je sam odbio Real Sociedad i Getafe, Fiorentina odustaje, a Brekala čak ne želi ni njegov bivši klub Dinamo‘‘, piše Kicker.

S 24 godine, Brekalo se nalazi na novoj prekretnici. Hoće li u završnici prijelaznog roka ipak pronaći klub u kojem će se na proljeće pokušati vratiti u formu, ili ga čeka ostanak u sredini iz koje je tako jako htio otići? Odgovori će stići vrlo skoro...

Linker
26. travanj 2024 20:56