getty images
TEK NAPUNIO 20 GODINA

Oduševio u Elcheu: Mario Pašalić je najmlađi standardni veznjak španjolske Primere

Uhvatio sam ritam lige, shvatio sam što mi nedostaje i gdje je prednost Primere. Ipak sam došao iz HNL-a, trebalo mi je kratko vrijeme prilagodbe - kazao je Pašalić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. veljača 2015. 16:00

Mario Pašalić brzo je prošao fazu adaptacije u Primeri. Brže negoli su se i najveći optimisti nadali. Posuđeni igrač Chelseaja u Elcheu je već mjesec i pol dana standardni igrač prve postave. Sedam utakmica zaredom je u početnoj postavi. Za još bolju ilustraciju standardnosti možemo dodati i podatak - osam od posljednjih devet u Primeri. A tek mu je prva sezona u Španjolskoj, tek mu je 20 godina...

- Uhvatio sam ritam lige, shvatio sam što mi nedostaje i gdje je prednost Primere. Ipak sam došao iz HNL-a, trebalo mi je kratko vrijeme prilagodbe - kazao nam je Pašalić, s kojim smo razgovarali uoči današnjeg ogleda njegova Elchea kontra Eibara.

- Svaka nam je važna, velika je borba za opstanak. Deset klubova nemirno spava, i Elche je dakako u tom društvu.

Dobro zvuči sintagma “nova znanja i primjenjivanje na travnjaku”, ali iza te jednostavne rečenice stoji veliki rad i snažan karakter. Jer na poziciji zadnjeg veznog, osjetljivom mjestu koje ne trpi velike pogreške, Pašalić je standardni prvotimac. Sa 20 godina navršenih početkom veljače, jedan od trojice najmlađih standardnih zadnjih veznih u Ligama petice.

- Lijepo je to znati. Ne mogu reći kako je u ostalim ligama, ali u Primeri se redovito iskusni igrači biraju za poziciju zadnjeg veznog. Mora imati trkačku moć i uz to obavljati sve defenzivne zadaće.

Ispunjava i Mario sve ono što mu trener postavi prije utakmice, ali nedostaje mu još jedino pogodak. Prošle je sezone u Hajduku bio najbolji strijelac, zajedno s Maglicom podijelio je prvo mjesto s po 12 pogodaka. U Elcheu nakon 17 odigranih utakmica još čeka prvijenac u Primeri.

- Istina, čekam pogodak, silno ga priželjkujem. Blizu sam prvijenca, ali znam da neću imati puno prilika. Momčad ima defenzivan gard, velika je borba za svaki bod i teško se iz pozicije zadnjeg veznog dolazi u šansu za pogodak. Moraš pretrčati gotovo cijeli teren da bi stigao pred suparnička vrata.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
22. rujan 2024 15:24