AFP
MIHAJLOVIĆ

'Odvest ću Srbiju na SP'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. svibanj 2012. 12:47

Siniša Mihajlović u ponedjeljak je i službeno imenovan izbornikom srpske nogometne reprezentacije, a u prvim je izjavama istaknuo uvjerenje kako će odvesti nacionalnu momčad na Svjetsko prvenstvo 2014. godine…

Bivšem treneru Bologne, Catanije i Fiorentine ugovor vrijedi upravo do 2014. godine, a na putu do Mundijala u Brazilu stajat će mu Hrvatska, Belgija, Škotska, Makedonija i Wales.

- Uvjeren sam da ćemo igrati u Brazilu, da nisam, ne bih ni prihvatio ovu dužnost. Velika mi je čast što sam postao izbornik Srbije i želim jasno reći da nisam ovdje samo zbog novca, nego i zato jer mi je to zadovoljstvo - naglasio je 43-godišnji stručnjak.

- Tri favorita koja će se boriti za prva dva mjesta u skupini smo mi, Hrvatska i Belgija, koja ima odličnu momčad, iako je malo podcijenjena. Žao mi je što na klupi Hrvatske neće biti moj prijatelj Slaven Bilić, ali umjesto njega će biti jedan drugi moj "prijatelj" - kazao je Mihajlović, aludiravši na Igora Štimca, kandidata za novog hrvatskog izbornika.

Dodao je kako Nemanju Vidića (Manchester United) i Dejana Stankovića (Inter) nije uspio uvjeriti da se vrate u reprezentaciju. Oni, pak, koji budu igrali za nacionalnu vrstu morat će potpisati etički kodeks i ponašati se u skladu s njim.

- Kao nogometaš sam radio pogreške, na terenu i izvan njega. A kad smo već mi to radili, onda ovi mladi ne bi to trebali ponavljati - rekao je Mihajlović i istaknuo kako je posebno važno da svi igrači znaju riječi srpske himne.

- Kada gledamo utakmice, vidimo da naši igrači uglavnom šute, a suparnici pjevaju himnu na sav glas, često i cijeli stadion. To je odmah na startu psihološka prednost.

Premijeru na srpskoj klupi Mihajlović će imati već 26. svibnja u prijateljskoj utakmici protiv europskog i svjetskog prvaka Španjolske u St. Gallenu.

Linker
23. rujan 2024 14:22