Kheira Hamraoui bila je žrtva brutalnog napada u Parizu

 Julien Mattia/Zuma Press/Profimedia
PROŠLA JE PAKAO

Oglasila se nogometašica koju su brutalno pretukli šipkama: ‘Mislila sam da ću umrijeti, vrištala sam od boli‘

Kheira Hamraoui je po prvi puta progovorila o stravičnom napadu u Parizu u kojem je teško ozlijeđena
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. lipanj 2022. 22:03

Cijeli svijet je ostao u šoku kada je u javnost izašla informacija da je na ulicama Pariza brutalno napadnuta nogometašica PSG-a Kheira Hamraoui. Nekoliko maskiranih napadača je presrelo automobil u kojem je nesretna Hamraoui bila sa suigračicom Aminatom Diallo i isprebijalo Kheiru željeznim šipkama po nogama.

Policija je pokrenula istragu, a ispitana je Diallo koju napadači nisu ni taknuli pa se sumnjalo da se radi o organizatorici napada zbog borbe za poziciju u ekipi. Na kraju je Diallo puštena bez optužnice, a sumnja na organizaciju ovog brutalnog napada je pala na nekadašnju zvijezdu Barce Erica Abidala i njegovu suprugu Hayet zbog navodne afere koju je bivši nogometaš imao s Hamraoui dok su oboje igrali za katalonski klub.

Francuski mediji su pisali kako je Abidalova supruga prijetila Hamraoui nakon što je saznala za aferu, a napadači su navodno i dobacili žrtvi kako je napadaju jer "spava s oženjenim muškarcima". Hayet je podnijela zahtjev za razvod, ali i ona i Abidal su demantirali sve optužbe za napad.

image

Kheira Hamraoui

VICTOR JOLY/DPPI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Victor Joly/dppi/livemedia/Shutterstock Editorial/Profimedia

Po prvi puta od stravičnog napada se oglasila i napadnuta Hamraoui koja je o svemu progovorila za francuski L'Equipe.

"Danas je sve drugačije. Morala sam živjeti pod strogim osiguranjem nekoliko mjeseci. Nastavljam s povratkom u život, a osvijestila sam se oko mnogih stvari. Doživjela sam nevjerojatan napad. Dva stranca s kapuljačama su me izvukla iz automobila i udarala šipkama po nogama. Mislila sam da ću umrijeti, vrištala sam od bolova. Pokušala sam se nekako obraniti. Imam bolna sjećanja na tu noć", opisala je Hamraoui pa nastavila:

"Bila sam potpuno izgubljena, zbunjena i shrvana nakon svega. Trebalo mi je par dana da dođem sebi, ali tek tada je došlo dvostruku više problema. Trauma je još bila svježa, a već sam osjetila težinu medijskog stroja. Uhvatila me oluja očaja."

Nogometašica je potvrdila i da je napad izgledao isplanirano.

"Bila je to prava zasjeda. Napadači su me čekali iz kamiona. Bili su na pravom mjestu u pravo vrijeme. Kako su mogli biti tako dobro informirani?", pita se Hamraoui koja je šok doživjela i nakon povratka na teren:

"Kad sam prvi put istrčala na teren čula sam neprijateljsko skandiranje i uvrede s tribina. Bila sam iznenađena, šokirana i uplašena u isto vrijeme. Nekako sam pokušala to ignorirati i fokusirati se na utakmicu, ali na kraju sam se srušila od umora i jada."

image

Kheira Hamraoui

DAVID WINTER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA David Winter/Shutterstock Editorial/Profimedia

Hamraoui je odgovorila i na pitanje tko bi mogao stajati iza napada.

"Jedno je sigurno, bila sam žrtva užasnog napada. Neću sudjelovati u ovom 'medijskom sudu' jer to nema smisla. Saslušali su me istražitelji i ispričala sam što sam doživjela. Nisam ni sudac, ni istražitelj, ni tužitelj. Vjerujem da će sud rasvijetliti slučaj."

Nogometašica nije htjela komentirati njen odnos s Abidalom.

"Tražim malo pristojnosti. Želim da se poštuje moja privatnost. Pitanje Erica Abidala nema veze s napadom. Imam osjećaj da je to bila dimna zavjesa kako bi nas se udaljilo od istine", rekla je Hamraoui pa zaključila:

"Trebam rješenje kako bi rekonstruirala svoj život. Mirna sam i strpljiva. Istina će na kraju izaći na vidjelo."

Linker
18. svibanj 2024 20:37