Carlo Ancelotti

 JAVIER SORIANO Afp
LOŠ DAN ZA ‘KRALJEVE‘

Oglasio se Carlo Ancelotti, detektirao glavni uzrok poraza i komentirao sudačke odluke

‘Nismo dobro započeli godinu, kao ni prošlu‘, iskreno će proslavljeni trener
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 07. siječanj 2023. 22:04

Intervjuom trenera Real Madrida Carla Ancelottija nakon poraza 2:1 od Villarreala dominirao je razgovor o jedanaestercima na utakmici. Los Blancosi su propustili priliku da se popnu na tri boda iznad rivala za naslov Barcelone na vrhu tablice La Lige.

Susret na Estadio de la Ceramica odlučile su dvije velike odluke suca Cesara Soto Gradoa, a Villarreal je nastavio svoj pozitivan početak 2023. godine. "Žuta pdomornica" je zasluženo došla do prednosti odmah nakon poluvremena, snažnim udarcem Yeremija Pina, prije nego što su obje strane izvele udarce s bijele točke.

Juan Foyth je kažnjen za igranje rukom od strane VAR-a, što je omogućilo Karimu Benzemi da izjednači, prije nego što je Soto dosudio da je David Alaba igrao u kaznenom prostoru, a Gerard Moreno bio je precizan.

Ancelotti za poraz ne krici sudačke odluke, nego lošu obrambenu igru svoje ekipe, koja ga je koštala između ostalog i prvog pogotka Villarreala.

“Bila je to teška utakmica, nismo se dobro branili, griješili smo na početku i nije se lako vratiti u igru”, piše Marca. Nismo dobro započeli godinu, kao ni prošlu. Kada se u prostoru igra rukom, to je penal i toga moramo biti svjesno.”

Bilo je dosta promjena u momčadi uoči utakmice, za koje neki smatraju da su poremetile ritam.

"Htio sam unijeti energiju u utakmicu, bila je to dobra utakmica, pokušali smo izjednačiti, nismo uspjeli i sada gledamo samo prema naprijed", zaključio je talijanski stručnjak.

Linker
23. travanj 2024 02:16