Igor Štimac
 INDIAN FOOTBALL FEDERATION
OGLED U DUBAIJU

Okršaj HR trenera na drugom kraju svijeta: Štimac na Ivankovića poslao pet igrača istog prezimena!

Oman i Indija odigrali su prijateljski susret u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. ožujak 2021. 16:50

Nikada međusobnu utakmicu nisu odigrali u okvirima hrvatskog klupskog nogometa, ali jesu danas, i to na potpuno drugom kraju svijeta. Reprezentacije Indije i Omana koje vode treneri Igor Štimac i Branko Ivanković susrele su se u prijateljskom dvoboju na neutralnom terenu u Dubaiju.

Iako je na klupu Omana došao već u siječnju 2020. godine naslijedivši Erwina Koemana, brata aktualnog Barceloninog trenera, ovo je Ivankoviću bila tek druga utakmica u izborničkoj funkciji te reprezentacije. Prvu je odigrao prije pet dana, na istom stadionu u Dubaiju protiv Jordana - 0:0.

I danas je završilo remijem, ali s po jednim pogotkom sa svake strane. Ivankovićeva je momčad mogla povesti u 27. minuti, no tada je Maqbali promašio jedanaesterac.

Reprezentativci Indije zabili su oba pogotka. Prvog je u 43. minuti u svoju mrežu pospremio Chinglensana Singh za vodstvo Omana, a u 55. minuti izjednačio je njegov prezimenjak - Manvir Singh.

Kad smo već kod Singhova, Štimac ih je u početnoj postavi imao čak pet! Vratar, lijevi stoper (strijelac autogola), desno krilo i dva napadača, od kojih je jedan zabio u pravu mrežu. Postoji i šesti Singh, no to je rezervni vratar koji nije ulazio s klupe umjesto svog prezimenjaka.

Inače, Indija i Oman su u istoj kvalifikacijskoj skupini za SP u Kataru. Oman je drugi na ljestvici iza domaćina sljedećeg Svjetskog prvenstva s realnim izgledima da se plasira u sljedeću rundu kvalifikacija, dok je Indija. četiri kola prije kraja ostala s tek teoretskim izgledima za plasman, s obzirom na to da je u prvih pet kola skupila tek tri boda.

Za Ivankovićev Oman upravo je završila akcija okupljanja u ožujku dok će Štimčeva Indija ostati u Dubaiju gdje će 29. ožujka odigrati prijateljski susret protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kvalifikacije za SP nastavljaju se u lipnju, a Oman i Indija već su na jesen 2019. godine odigrali obje utakmice u skupini tako da se neće međusobno susretati u nastavku natjecanja.

Linker
25. travanj 2024 05:02