PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia
OLD FIRM

Okršaj Hrvata u jednom od najstarijih nogometnih derbija na svijetu! Rangers i Celtic odigrali bez pobjednika

Nakon 20 odigranih kola Celtic vodi na ljestvici sa 55 bodova, Rangers je drugi sa 46 bodova
Piše: HinaObjavljeno: 02. siječanj 2023. 15:58

U jednom od najvećih gradskih nogometnih derbija na svijetu, škotski velikani Rangers i Celtic su odigrali 2-2, nakon čega je Celtic zadržao devet bodova prednosti pred najvećim rivalom.

Bio je to čak 432. "Old Firm", pri čemu 102. koji je završio bez pobjednika. Rangers je uspješniji, ima 168 pobjeda, dok je Celtic slavio 162 puta.

Celtic je poveo već u petoj minuti golom japanskog napadača Daizena Maede koji je "ukrao" loptu, sjurio se prema golu i svladao Allana McGregora.

Maedu su navijači hrvatske reprezentacije mogli upamtiti na Svjetskom prvenstvu u Katru kada je zabio "Vatrenima" gol u susretu osmine finala. Srećom, hrvatska vrsta je potom izjednačila i nakon lutrije kaznenih udaraca izbacila Japan.

Rangers je okrenuo rezultat preko Ryana Kenta koji je sjajno pogodio u 47. minuti i Jamesa Taverniera iz kaznenog udarca u 53. minuti. No, u 88. minuti Celtic je izjednačio, a zabio je još jedan Japanac, Kyogo Furuhashi.

Za Rangers je cijeli susret odigrao Borna Barišić, dok Antonio Čolak nije ulazio u igru. S druge strane Josip Juranović je ušao u igru u 21. minuti umjesto ozlijeđenog Grega Taylora.

Nakon 20 odigranih kola Celtic vodi na ljestvici sa 55 bodova, Rangers je drugi sa 46 bodova, dok je treći Hearts sa 28 bodova i dva susreta manje.

Linker
26. travanj 2024 16:17