PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
VELIKI DERBI

Old Firm će prvi put u povijesti biti odigran izvan Škotske: ‘Ovo će biti nešto posebno‘

Škotski velikani Rangers i Celtic imaju 134 godine dugu povijest međusobnih dvoboja
Piše: HinaObjavljeno: 02. ožujak 2022. 12:30

Nogometaši Celtica i Rangersa u studenom ove godine će po prvi put u povijesti odigrati međusobnu utakmicu izvan Škotske, a to bi se trebalo dogoditi na turniru u australskom Sydneyju, objavio je dnevnik Sydney Morning Herald.

"Sydney Super Cup" je turnir na kojem će uz Celtic i Rangers sudjelovati dva domaća kluba iz australske A-lige, Sydney FC i Western Sydney Wanderers, a utakmice će biti igrane na Accor stadionu koji može primiti 83.500 gledatelja.

Turnir će početi 16. studenog i igrati se u vrijeme kad je u škotskoj i australskoj ligi predviđena stanka zbog odigravanja Svjetskog prvenstva u Katru.

Iz vlade savezne države New South Wales su najavili da će drugo izdanje turnira biti održano 2025.

Posebno emotivno je objavu ove vijesti doživio trener Celtica Australac Ange Postecoglou, koji je bio izbornik australske reprezentacije koja je 2015. u Sydneyju osvojila naslov prvaka na Azijskom prvenstvu.

"Nema sumnje da će ovo biti nešto posebno. Znam koliko je ovaj nogometni klub popularan u Australiji i za mene će biti posebno emotivno doći u Sydney kao trener Celtica", rekao je 56-godišnji trener grčkog porijekla.

"Mnogo je ljudi s kojima sam odrastao ili dijelio svlačionicu koji su žestoki navijači Celtica, a sad će imati priliku vidjeti da njihov prijatelj dovodi njihovu momčad u Australiju. Nogometna zajednica u kojoj sam odrastao će biti ponosna što je jedan od njih uspio dovesti tako veliki klub u njihov dom. Nema sumnje da će ovo pomoći da klub poznate još značajniji u tom dijelu svijeta", dodao je Postecoglou čiji Celtic trenutačno ima tri boda prednosti u Škotskom prvenstvu u odnosu na najljuće suparnike.

Rangers i Celtic imaju 134 godine dugu povijest međusobnih dvoboja poznatih pod nazivom "Old Firm" i još nikada nisu odigrali utakmicu izvan Škotske.

Linker
24. rujan 2023 02:43