Drago Sopta/CROPIX
DVOJAC IZ MUNCHENA

Olić & Pranjić: 'Kakav rasplet, osvojimo naslov prvaka, a onda na Euro. Ludnica...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. travanj 2012. 13:07

Kako je Bayern proslavio ulazak u finale Lige prvaka? Najveća 'ludnica’ bila je na travnjaku i u svlačionici neposredno nakon ogleda s Realom. U hotelu nije bilo tako bučno.

- Večera sa sponzorima, malo kasnije ostali smo pričati. To je uglavnom bilo to... - kazao nam je Ivica Olić prije no što će finalisti iz Madrida krenuti za München.

Tako je eto hrvatski reprezentativac, dan nakon što je njegov Bayern ostvario golem uspjeh, i službeno postao igrač drugog Wolfsburga, odlazi praviti društvo Mariju Mandžukiću.

- Ako zaigram u finalu, bit će mi to posljednja utakmica za Bayern. Bilo bi krasno da se oprostim s titulom prvaka Europe. Trener će odlučiti hoću li igrati, ali svejedno, sve se odigralo fantastično, bio sam s prijateljem Pranjićem dio te velike priče.

Olić je bio prepun dojmova. Kako i ne bi, Bavarci su u srijedu navečer u spektakularno dramatičnoj utakmici slomili Kraljevski klub.

- Kako smo se samo veselili, kao mala djeca. Skakali smo, grlili se, ljubili... Trener Heynckes bio je oduševljen, nikad ga nisam vidio tako sretnog. I poslije u hotelu, osmijeh mu niti jednog trenutka nije silazio s lica.

Ukoliko osvoji Ligu prvaka, Ivica Olić postat će čovjek koji će tako imati dva najveća europska klupska trofeja.

- Kakav bi to bio šlag na tortu moje karijere. Vjerujem da možemo dobiti Chelsea u finalu, igramo pred svojim navijačima, na svojoj Allianz Areni, bit će to 'utakmica svih utakmica’.

Hrvatska će tako u finalu Lige prvaka imati dva predstavnika. Uz Ivicu Olića još jednog hrvatskog reprezentativca, Danijela Pranjića. Kako sada stvari stoje, Pranjić bi se po svemu mogao naći u udarnom sastavu Bayerna u finalu Lige prvaka! Naime, u Madridu su žute kartone dobili Gustavo, Badstuber i Alaba. Sva trojica su ljevaci. Pranjiću se tako otvara velika mogućnost da zaigra. Jer igrao je za Bayern i na poziciji lijevog bočnog kojeg je u Madridu pokrivao Alaba, ali i na zadnjem veznom kojeg je igrao Luiz Gustavo.

- Da, lijeva strana je zaradila žute kartone. Međutim, neću ništa prejudicirati, trener će odlučiti tko će igrati veliko finale. Ja sam naravno spreman - kazao nam je Pranjić.

Kad je u pitanju finale, Pranjić kaže:

- Favoriti smo u finalu protiv Chelseaja! Igramo na svom stadionu, imat ćemo sjajnu podršku, strašno smo motivirani da uzmemo trofej, želimo postati prvaci.

Stigao se i našaliti.

- Nadam se da će Oliću i meni izbornik Slaven Bilić oprostiti što ćemo zakasniti na pripreme reprezentacije! Zamislite kakav bi to rasplet bio. Osvojimo naslov prvaka Europe, a onda krećemo na Euro. Ludnica…

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA

+

Linker
23. rujan 2024 13:23