AP
HEYNCKESS

'Olić se vraća za 15 dana'

'Olić će se vratiti za dva ili tri tjedna, a uvijek možemo igrati i s Riberyjem u napadu. Pogledajte Barcelonu koja ne igra s jednim središnjim napadačem. Tamo svi mogu preuzeti tu ulogu'
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 16. rujan 2011. 12:20

Nogometaši Bayerna na sjajan su način krenuli u novo izdanje Lige prvaka čije će se finale igrati na njihovoj Allianz Areni. Bavarci su u 1. kolu skupine A slavili u gostima kod Villarreala s 2-0...

Trener Jupp Heynckes nije nakon dvoboja bio zadovoljan samo zbog osvojena tri boda, već i zbog toga što je vidio da se njegovi nogometaši zabavljaju i da uživaju u igri.

- Za igrače na ovoj razini je iznimno važno da se zabavljaju na terenu. Moraju imati mogućnost da se izraze, moraju se osjećati važnima - naglasio je Heynckess čiji je pristup daleko opušteniji od onoga koji je u posljednje dvije sezone u Bayernu nametnuo nizozemski trener Louis van Gaal.

Strijelci za njemački klub bili su Toni Kroos i Rafinha, a još je nekoliko lopti moglo završiti u mreži Španjolaca budući da je Bayern bio apsolutno dominantan. Posebno je razigran bio Franck Ribery koji je nakon odlaska Van Gaala dobio potrebnu slobodu u igri.

- Franck je odigrao briljantnu utakmicu. Nije samo njegova napadačka igra bila fantastična, jednako je važan bio i njegov doprinos u obrani. Franck je pravi ulični nogometaš - rekao je Heynckes koji je u Villarrealu ostao bez Marija Gomeza koji je ozlijedio preponu desne noge.

Iako je već neko vrijeme izvan stroja i naš Ivica Olić, Heynckessa ne brine manjak napadača.

- Olić će se vratiti za dva ili tri tjedna, a uvijek možemo igrati i s Riberyjem u napadu. Pogledajte Barcelonu koja ne igra s jednim središnjim napadačem. Tamo svi mogu preuzeti tu ulogu - zaključio je trener Bavaraca.

Linker
24. rujan 2024 18:32