Mario Vušković (lijevo)

 CLAUS BERGMANN Dpa Picture-alliance Via Afp
ČEKA SE NOVI UZORAK

Olić šokiran suspenzijom bivšeg hajdukovca, oglasili se i Nijemci: ‘Ta tvar teško može nesvjesno ući u tijelo‘

‘On dolazi iz prekrasne sportske familije i treba bit uzdanica naše mlade reprezentacije idućeg ljeta na Euru‘
Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 14. studeni 2022. 23:20

Ivica Olić, bivši nogometaš Hamburgera, naš bivši reprezentativac i član stručnog stožera reprezentacije dao je izjavu za njemački Bild glede suspenzije Marija Vuškovića, zbog dopinga.

Vušković je, podsjetimo, bio pozitivan na EPO u dopinškoj kontroli i stoper Hamburgera je suspendiran, traži ispitivanje B uzorka, a nije išao s momčadi na turneju u SAD.

Olić je rekao:

- Šokiran sam tom informacijom i nadam se da je to greška laboratorija i da Vušković nije svjesno uzeo taj doping. Vušković dolazi iz prekrasne sportske familije, on treba bit uzdanica naše mlade reprezentacije idućeg ljeta na Europskom prvenstvu, a malo je falilo da uđe i u kadar za Katar - rekao je Olić za Bild, a prenosi Slobodna Dalmacija.

O Vuškovićevom slučaju u ponedjeljak piše i njemački Spiegel, koji između ostalog citira glasnogovornicu NADA-e, njemačke antidopinške agencije:

"U dodacima prehrani postoje nespecifične tvari, ali epo je specifična stvar koja teško može nesvjesno ući u tijelo", kazala je pozivajući se na reakciju iz kluba koji je poručio kako je ‘ta supstanca ranije bila u hrani ili se nesvjesno unosila lijekovima protiv određenih bolesti‘.

Spiegel nagađa i o kazni koja je moguća u ovakvim slučajevima.

"Standardna kazna za doping-prekršaj je četiri godine, no može se i smanjiti".

Linker
20. travanj 2024 12:55