AP
RAZOČARANI 'OLA'

Olića pogodila selidba na tribine: 'S ovom situacijom se moram profesionalno nositi'

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 09. kolovoz 2011. 16:07

Napadač Bayerna i hrvatske nogometne reprezentacije Ivica Olić izrazio je u razgovoru za web-portal njemačkog dnevnika TZ Zeitunga veliko razočaranje izostavljanjem iz kadra na otvaranju bundesligaške sezone.

Podsjećamo, Bayern je u nedjelju poražen na svojoj Allianz Areni protiv Borussije Mönchengladbach 1-0, a Olića, kao ni Danijela Pranjića, trener bavarskog diva Jupp Heynckes nije uvrstio niti među rezerve.

- Bilo mi je vrlo teško kada mi je trener rekao za svoju odluku. Naravno da je to za mene bilo veliko razočaranje. Bilo bi grozno da nije tako – rekao je Olić iza kojeg je teška ozljeda lijevog koljena zbog koje je izbivao s nogometnih travnjaka osam mjeseci.

- Znam da još nemam energije za svih 90 minuta. Ali mislim da bi 20 ili 30 minuta bilo dovoljno da pomognem momčadi s obzirom na način na koji igram. Nemam više 25 godina i nisam dijete. Znam da se moram profesionalno nositi s ovakvom situacijom – dodao je Olić koji dugo ne pamti da je bio izostavljen iz kadra a da je bio spreman za igru.

- Bilo je to prije više od deset godina, tijekom mog perioda u Berlinu (Hertha, op.a.) prije nego li sam stigao u Hrvatsku.

Međutim, neumorni hrvatski napadač ima rješenje za svoje frustracije – naporan rad.

- Ujutro na dan utakmice bio sam na trening-igralištu i radio.

Trener Jupp Heynckes kaže da jako cijeli Olića i da bi ga ovo izostavljanje trebalo dodatno motivirati.

- Nisam mu bez razloga u pripremama (Liga Total Cup, op.a.) dao kapetansku vrpcu. To bi za njega trebala biti dodatna motivacija. On je super profesionalac – rekao je Heynckes.

U pripremama je Heynckes Oliću davao priliku, ali ne na njegovoj omiljenoj poziciji u vrhu napada, već na krilu, kao zamjenu za Arjena Robbena i Francka Riberyja. Napadač iz Davora mora se sada izboriti za poziciju koja mu najviše odgovara, a s obzirom na njegovu borbenost i ustrajnost, ne treba sumnjati da će u tome i uspjeti...

Linker
21. rujan 2024 18:58