Antonio Sekulić

 TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
LIGA PRVAKA

Olmissum na krilima Sekulića srušio Ayat i napravio veliki korak prema 16 najboljih u Europi

Pobjedom nad Ayatom poveli su Omišani utrku u skupini 1 Glavne runde
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 25. listopad 2023. 21:49

AYAT - OLMISSUM 2:3 (Bukovec 20., Sekulić 28., 29./Marcelo 25., Ian 37.)

OMIŠ Sportska dvorana Ribnjak. Gledatelja 800. Suci: Kirill Naishouler (Finska), Jan Kresta (Češka). Treći sudac: Josip Barton (Sj. Makedonija). Delegat: Stephan Kammerer (Njemačka).

AYAT: Gomes - Dos Santos, Leanderson, Rozenski, Luan Marcelo - Umirzahov, Valiullin, Abdumanapuli, Leandro, Kozirčikov, Marahov, Lucas Ian, Ryndin. Trener: Vasilij Smolin.

OLMISSUM: Čizmić - Kustura, Bukovec, Jurlina, Vanha - Rozga, Hrstić, Žilić, A. Juretić, J. Juretić, Kolobarić, Sekulić, Stojanović, Sirovica. Trener: Frane Despotović.

ŽUTI KARTONI: Lucas Ian (12), Valiullin (18), Leanderson (32), Stojanović (35).

IGRAČ UTAKMICE: Antonio Sekulić.


Olmissum je napravio veliki korak prema plasmanu među 16 najboljih momčadi u Europi. Pobjedom nad Ayatom poveli su utrku u skupini 1 Glavne runde, jer su u prvoj utakmici dana Sporting i HIT Kijev odigrali 2:2.

Nervozan početak utakmice bolje su otvorili gosti, zaprijetili su nekoliko puta, ali je Čizmić svojim obranama ostavio dvoboj na početnih 0:0. Kako je vrijeme odmicalo Olmissum je preuzimao inicijativu, a gosti su polako skupljali akumilirane prekršaje. Očito nezadovoljan suđenjem na teren se spustio predsjednik kazahstanskog kluba, pa su ga redari morali vraćati na tribinu. Konac prvog dijela bio je itekako napet, prvo je Valiullin prekršajem zaustavio Hrstića, zaradio je žuti karton, bio je to šesti prekršaj Ayata. Deseterac je izveo Antonio Sekulić, no njegov je udarac prohujao pored vratnice. Ipak, na odmor se otišlo s prednošću hrvatskog doprvaka. Žilićev udarac obranio je Gomes, a na odbijancu je najspretniji bio Jeremy Bukovec i doveo hrvatskog doprvaka u vodstvo. Zbilo se to 28 sekundi prije isteka poluvremena. Međutim, to nije bilo sve, u posljednje dvije sekunde gosti su imali dvije šanse, ali je pokušaje Valiullina i Abdumanapulia sjajno neutralizirao Čizmić.

Početak nastavka opet je obilježio predsjednik Ayata koji je sjeo na klupu svoje momčadi, ali opet je bio primoran vratiti se na tribinu. Kazahstanci su opet bolje otvorili, a kao nagrada stigao je izjednačujući pogodak Luana Marcela koji je zabio s 15 metara. Antonio Sekulić je tada preuzeo sve na svoja široka ramena. Reprezentativni pivot u razmaku od 60-ak sekundi s dva pogotka usmjerio je utakmicu na mlin Omišana. Prvo je pogodio iz slobodnog udarca s 12 metara, doslovno probivši zid i vratara, a onda je nakon sjajne akcije Hrstića pogodio iskosa u drugi kut. Nagnalo je goste na igru s letećim vratarom. Prvo ga je igrao baš vratar Gomes, a potom i strijelac Luan Marcelo. Sve što su uspjeli Kazahstanci je smanjenje na 2:3 i to nakon što su netom prije izbijali sa svoje linije, u kontri je pogodio Lucas Ian. Nakon isteka vremena započelo je veliko slavlje Omišana koji već danas protiv Ukrajinaca mogu potvrditi prolazak među 16 najboljih.

Linker
06. svibanj 2024 14:27