ANDY RAIN Afp
EUROCAST #27

‘Olmo me oduševio, a pitanje je što bi bilo da je Morata startao. Dinamo? Za njih se ne bojim, evo zašto‘

Italija je prvi finalist Europskog prvenstva u nogometu, a do borbe za titulu došli su nakon trilera
Piše: SNObjavljeno: 07. srpanj 2021. 08:35

Izabranici Roberta Mancinija jučer su izborili nastup u nedjeljnom finalu u utakmici protiv Španjolske. Pobjednika nije bilo nakon 90, ali ni nakon 120 minuta pa je sve riješeno izvođenjem jedanaesteraca gdje je Italija bila bolja.

Kako je Italija došla do finala? Je li ovo kulminacija njihovih dobrih igara na cijelom prvenstvu i hoće li se Azzuri domoći naslova prvaka? To su teme današnjeg izdanja Eurocasta u kojem gostuje nogometni trener Zoran Zekić.

Sa Zekićem smo najavili i drugu polufinalnu utakmicu, onu između Engleske i Danske.

"Gledali smo dvije odlične momčadi. Italija je bila bolja, pa Španjolska. Bila je to jako dobra utakmica s puno taktičkih detalja. Mancini je pogodio sa Chiesom", rekao je Zekić u startu.

"Iznenadio sam se što nije igrao Morata. Španjolci nisu imali dubinu. Talijani su bili bolji prvo poluvrijeme, a ulazak Morate je sve promijenio. Pitanje je što bi se dogodilo da je on igrao od prve minute. Oduševljen sam Danijem Olmom. On je igrač za bilo koji klub na svijetu", izjavio je Šola.

"Namjera Španjolaca je bila izmoriti Talijane bez napadača. Ali nisu pogodili. S ulaskom Morate su dobili ono što smo svi očekivali", kaže Zekić.

"Nije lako razbiti obranu Italije. Kad gledaš a strane to izgleda toliko granitno. Gledajući iz ove perspektive mi zaista možemo biti oduševljeni jer mi smo Španjolskoj zabili tri gola, a mogli smo i četvrti...", objašnjava Zekić.

"U utakmicu sam ušao kao navijač Italije zbog svega što su prikazali na turniru. Ali ta Enriqueova hrabrost, upornost, bez obzira na suparnika...na kraju mi je bilo žao tih Španjolaca, posebice Morate", kaže Šola.

Zekić je bio pun hvale za Talijane.

"Italija nije bila jučer onakva na kakvu smo navikli, ali ta njihova energija. Vidi se da žive za to 200%. Italija nije bila na zadnjem svjetskom prvenstvu. Oni su napravili nevjerojatan pomak u zadnjih par godina. Svaka čast Manciniju. Moram priznati da dosad nisam bio njegov fan, ali sada jesam", kaže Zekić.

Chiellini i Bonucci?

"Jedan je u 37., drugi u 35. godini. Oni su fascinantni. Čovjek bi pomislio da su u mirovini, a igraju nogomet života. Svaka im čast...Treninzi, velika pažnja posvećenost prehrani. To nije lako", priča Zekić.

Drugo polufinale i utakmica Engleske i Danske?

"Englezima se probudio Harry Kane, a njihov izbornik zaslužuje sve pohvale. Pomladio je momčad, ne pati za zvijezdama. Oni imaju par igrača koji su vrh, a u posljednje ih vrijeme uopće nema. Za Fodena sam već zaboravio da je igrao na Euru. Southgate je napravio temelje za sljedećih nekoliko godina", priča Zekić.

"Danci su mene oduševili, posebice nakon onog što se dogodilo s Eriksenom. Ali ja bih volio zbog neke dražu nogometa da finale bude Italija - Engleska. Moj sin mi je na početku rekao da su mu Danci jako dobri. On to bolje razumije od mene. Mi svi simpatiziramo Dansku, ali mislim da je finale Italija - Engleska ono koje svi zaslužujemo", objasnio je Zekić.

Kreće europska sezona, večeras igra Dinamo protiv Valura?

"Za Dinamo očekujem, 3, 4 gola razlike. U ovom bih se kontekstu malo vratio na Dinamo. Olmo je prije godinu dana dok je bio igrač Dinama bio sličan igrač kao i sada. Ono što je Dinamo dobio s Bjelicom, Mamićem i Krznarom je zaista jedna europska razina. Zato se ne bojim za Dinamo bez obzira tko im ne igra. Oni za svaku poziciju imaju tri rješenja. Bilo koji igrač od onih koje ima Krznar je igrač jako dobre razine. Vjerujem da će to biti samo uvod u jedno jako dobro Dinamovo europsko izdanje", rekao je Šola.

"Ipak je to start nove sezone. Bilo koja pobjeda bez primljenog gola za mene bi bila dobra", dodao je Zekić.

Linker
25. travanj 2024 02:07