Dani i Carlos Olmo na janjetini s Andyjem Barom
 Privatna arhiva
PROMOTOR NAŠEG TURIZMA

Olmo otišao na janjetinu pa završio u zagrljaju hajdukovaca: ‘Želim vam da svaki put izgubite od Dinama‘

Španjolski reprezentativac zasluženi je godišnji odmor proveo u svojoj drugoj domovini
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. rujan 2021. 18:13

Pitali su nas neki zašto Dani Olmo ne igra za reprezentaciju Španjolske i za Leipzig na početku sezone? Zaboravili ljudi da je bivši igrač Dinama igrao na Europskom prvenstvu, da bi nakon toga je odmah otputovao na Olimpijske igre. Pa je nakon povratka iz Tokija dobio zasluženi godišnji odmor. A gdje ga je proveo? A gdje će Dani nego u Hrvatsku, njegovu drugu domovinu. Tako je uvijek govorio, toga se drži.

Plovidba, plovidba

Olmo je u Zagreb stigao prošli četvrtak, još je petak proveo u metropoli. Htio je doći do Maksimira, ali kako je već startala akcija hrvatske reprezentacije, nije bilo onih njegovih najboljih prijatelja koji su bili u hrvatskom nacionalnom dresu, dok su neki - poput Jakića - već bili na drugim nogometnim destinacijama. Zato se mladi Španjolac uputio u Karlovac, imao je dva jaka razloga. U karlovačkom trećeligašu igra mu stariji brat Carlos, koji od sredine prošle sezone nosi plavo-bijeli dres, a Sreten Ćuk, trener karlovačke momčadi, bio je njegov prvi trener u Hrvatskoj, kada je sredinom 2014. godine iz mlade ekipe Barcelone stigao u B momčad Dinama. Bilo mu je sjajno u gradu na četiri rijeke, oduševio je sve, domaćini su ga dočekali s oduševljenjem.

image
Mirko Filipovic i Dani Olmo
Privatna arhiva

Nakon toga Dani je potegnuo u Dalmaciju s svojim menadžerom Andijem Barom. Prvo su stigli u Split, a onda su se ukrcali na brod, te krstarili Jadranom. Početna destinacija bila je otok Brač, nakon toga plovidba, plovidba, plovidba... Uživao je Olmo u hrvatskim gastronomskim specijalitetima, posjetio neke restorane koji je i prije posjećivao dok je igrao za Dinamo. Naravno, dok je bio u Splitu, Olmo je izrazio želju posjetiti hrvatsku reprezentaciju. Htio je pozdraviti svoje bivše kolege iz Dinama, Lovru Majera, Luku Ivanušeca, Dominika Livakovića, Nikolu Moru, Mislava Oršića... Susreo se i s hrvatskim izbornikom Zlatko Dalićem.

image
Dani Olmo i Lovro Majer
Privatna arhiva

- Skupa smo gledali utakmicu Slovačka - Hrvatska. Jako je navijao za Hrvatsku, svako malo se dizao s stolca. A kad je ušao Lovro Majer, kazao je; “to brate, zaslužio si hrvatski dres” - rekao nam je Andi Bara, te dodao još nešto...

- Kad biste vi znali kakav je Dani promotor hrvatskog turizma. Svim igračima Leipziga je preporučio dolazak na odmor u Hrvatsku! Isto tako i kolegama iz reprezentacije Španjolske. Obožava Hrvatsku, kad sam ga pitao zašto ne provodi godišnji odmor u Španjolskoj, kazao mi je da je njemu najljepše u Hrvatskoj. Vidjeti ćete koliko će slijedeće sezone igrača Leipziga i španjolske reprezentacije ljetovati u Hrvatskoj...

image
Carlos Olmo, Mirko Filipovic i Dani Olmo
Privatna arhiva

Hajduk je super, ali...

Ispričao nam je Bara još jednu zanimljivu priču.
- Skrenuli smo s autoputa u Liku, jako ga je zanimalo sve o rodnom mjestu Nikole Tesle, Smiljanu. Vozili smo dalje, odlučili smo nešto pojesti, pa smo otišli na na janjetinu u Zaton Obrovački, u restoran Anita. To je udaljeno sto metara od kuće Luke Modrića. Konobari su nam kazali da je u tom restoranu bio i Luka, bilo je fotografiranja, grljenja. Naravno da smo onda stali pred Modrićevom kućom, Dani je htio sve pogledati.

image
Carlos Olmo, Sreten Cuk i Dani Olmo
Privatna arhiva

To nije sve... Janjetina u onim krajevima je jako dobra, pa su otišli još malo nešto pojesti i stali su na Klisu, poznatom mjestu za janjetinu.

- Tamo su bili sve hajdukovci... Skužili su Olma, svi koji su bili tamo fotkali su se s Danijem, kompletne obitelji. Kazao je Dani; “Hajduk je super klub, ali ja sam dinamovac, želim da uvijek izgubite kad igrate s Modrima”. Svi su se smijali i kazali mu; “neka Olmo, ti si pravi”. Vole ga ljudi, i hajdukovci ga poštuju. Makar im je na kraju rekao; “jedino mi je žao što vam nisam zabio više golova, ha-ha...” Baš je bilo veselo - zaključio je Bara.

Linker
24. travanj 2024 20:01