Dani Olmo (lijevo)
 ANNEGRET HILSE Afp
POSAO IZ SNOVA

Olmov menadžer za SN: Real se ne odbija!; Rekordni transfer: Dinamu još između 12 i 15 milijuna eura!?

Budući transfer Danija Olma bit će vjerojatno rekordni u povijesti Leipziga, tvrdi njegov zastupnik
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. veljača 2021. 22:34

Španjolski mediji pišu da je Real iz Madrida zainteresiran za dovođenje bivšeg igrača Dinama, današnjeg 'španera' Leipziga Danija Olma! Da ne bi ostalo samo na španjolskim medijima, nazvali smo menadžera španjolskog reprezentativca, Andija Baru.

- Olmu je sjajno u Leipzigu, sve mu ide onako kako treba, on je apsolutno zadovoljan, svi u klubu su zadovoljni. Naravno da ja kao njegov zastupnik ne mogu ništa komentirati, ali o zainteresiranosti Reala pišu dobro obaviješteni novinarski izvori, ozbiljni mediji. Mogu samo kazati da se Real iz Madrida ne odbija. Isto tako mogu kazati da će budući transfer Danija Olma biti vjerojatno rekordni u povijesti Leipziga - kazao nam je Bara.

O tome koliko bi mogao biti 'težak' Olmov eventualni transfer iz Leipiziga u Real može se samo nagađati, ali neki izvori kažu da bi mogao iznositi između 60 i 70 milijuna eura. Naravno, kad bi se ostvario takav transfer, u Dinamu bi itekako mogli trljati ruke, te otvarati šampanjac. Naime, kod potpisivanja ugovora s Leipzigom, Modri su uglavili da maksimirskom klubu od budućeg transfera španjolskog reprezentativca propada 20 posto! Dakle, kad bi se ostvarila predviđanja o visini mogućeg transfera Olma u Real, Dinamo bi mogao inkasirati između 12 i 15 milijuna eura!

Dosad je na temelju ugovora s Leipzigom Dinamo inkasirao negdje oko 25 milijuna eura, a ta brojka će se još podebljati. Moglo bi ispasti baš onako kako su u plavom klubu kazivali kad su prodali Olma, da će na njemu zaraditi preko 40 milijuna eura. Igrač koji je kao klinac stigao iz Barcelone tako bi zaista do vrha mogao napuniti maksimirsku blagajnu. Ukoliko zaista karijeru nastavi u Realu, zanimljiva će biti i priča da je kao igrač koji je počeo u Barceloni, na koncu završio u dresu najljučeg suparnika.

Još jedan bivši igrač Dinama je na meti jednog europskog giganta. Radi se o lijevom beku Stuttgarta i mlade U-21 reprezentacije, Borni Sosi. Mladić igra odlično u dresu Švaba, u 15 utakmica upisao je četiri asistencije, nekoliko puta bio je u momčadi kola u izboru raznih medija. Sportski magazin SportBild donosi informaciju da je hrvatski U-21 reprezentativac na Bayernovoj listi pojačanja za ljetni prijelazni rok.

Prema informacijama istog medija, Stuttgart ne razmišlja Sosu pustiti ispod 20 milijuna eura. To samo pokazuje koliko je Sosa cijenjen u Stuttgartu, te koliko su mu odlične igre podebeljale cijenu. Hoćemo li bivše igrače Modrih gledati uskoro u dresovima europskih nogometnih velikana, višestrukih prvaka Europe? To ćemo saznati možda već slijedećeg prijelaznog roka.

Linker
19. travanj 2024 11:04