Lovro Majer (drugi desno) slavi gol u Rotterdamu
 PIETER STAM DE JONGE/AFP
NOVI MODRIĆ

On će biti idući veliki transfer Dinama: Žele ga Sevilla, Leicester, Borussia, ali najbliži je - Milanu!

Odbio je Sampdoriu i Birmingham iako kod Bjelice nije bio u prvom planu, kod Mamića briljira...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. prosinac 2020. 07:52

Talijanski mediji objavili su da je Milan zainteresiran za Dinamovu desetku Lovru Majera! Ne samo to, mladog modrog veznjaka koji briljira ove sezone čak uspoređuju s Lukom Modrićem.

Zapravo, i nije neko iznenađenje što se talijanski velikan zanima za Majera, jer zaista u posljednje vrijeme igra u velikom stilu. Međutim, Majerove prezentacije nisu prošle ispod radara niti ostalim klubovima iz Liga petice. Saznajemo da su udicu prema modrom veznjaku bacili Borussia iz Dortmunda, Leicester, te dva kluba iz Primere, Sevilla i Real Sociedad. Uskoro bi na maksimirsku adresu mogle stići i konkretne ponude. Ne treba biti previše mudar i zaključiti da će Majer biti novi veliki transfer Dinama...

Još dok je igrao u Lokomotivi, Majer je imao konkretnu ponudu Sampdorije, čak je i bio u Genovi gdje su mu kazali da će biti klupski projekt. Praktički sve je bilo dogovoreno, ali je Majer odlučio ostati u Dinamu, u Maksimiru graditi karijeru. Debitirao je za Dinamo 27. srpnja 2018. u prvom ligaškom kolu protiv Rudeša, pa se teško ozlijedio nekoliko dana kasnije, na treningu uoči utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka protiv izraelske Beer Sheve. Stradao je gležanj, prvo se mislilo da nije ništa ozbiljno, pa je zbog tog promišljanja izgubio dva mjeseca, da bi na koncu završio na operaciji u Barceloni. Kad se vratio, nije došao u dobro vrijeme, kod bivšeg trenera Nenada Bjelice nije bio u prvom planu.

Na kraju prošle sezone imao je i konkretnu ponudu Birminghama, bilo je slično kao u slučaju Sampdorije, samo što se ovdje radilo o posudbi. Pregovori su daleko dogurali, ali je na kraju, nakon razgovora sa Zoranom Mamićem, ostao u Dinamu. Mamić mu je odlučio dati priliku i, eto, Majer je priliku sjajno iskoristio. Od igrača koji je bio pričuva, koji je želio otići na posudbu samo da bi igrao, postao je jedna od glavnih figura modre momčadi, među najzaslužnijima za novo plavo europsko proljeće.

E sad, hoće li nakon zanimanja, a uskoro i konkretnih ponuda klubova poput Milana, Borussije, Leicestera, Seville i Real Sociedada. opet ostati u plavom domu, veliko je pitanje. Ako stignu ponude koje će biti oboružane velikim novčanim iznosima koje će zadovoljiti Dinamo i njega, u to čisto sumnjamo.

Možda ste zaboravili, Majer je bio i u sastavu A vrste dok je bio izbornik Ante Čačić. Na američkoj turneji, u Los Angelesu 28. svibnja 2017. godine, dobio je minutu na utakmici protiv Meksika. Vjerojatno nije mogao pretpostaviti da će mu to biti prva i posljednja minuta za Vatrene. Sljedeće godine bit će među glavnim adutima Igora Bišćana na Europskom prvenstvu U-21 u Sloveniji i Mađarskoj. Hoće li mu igre s Dinamom u europskom proljeću i na “mladom” Euru možda donijeti i pozivnicu Zlatka Dalića? Tko zna, ali Majer je svakako u velikom naletu.

Linker
26. travanj 2024 14:59