Luka Modrić

 MANUEL REINO BERENGUI/DEFODI IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Manuel Reino Berengui/defodi Images/shutterstock Editorial/profimedia
KAKVE RIJEČI

‘On je jedan od najboljih koji postoje...‘; Luki Modriću naklonio se i jedan od najvećih suparnika ikad

‘Ostat će upamćen u povijesti. Provesti toliko godina u Realu na takvoj razini...‘
Piše: SNObjavljeno: 01. studeni 2022. 18:48

Legenda Barcelone i španjolske reprezentacije Andrés Iniesta s 38 godina na leđima i dalje je aktivan nogometaš. Daleko od svjetla europske pozornice karijeru privodi kraju u Visselu iz Kobea, u japanskoj prvoj ligi.

S osam naslova La Lige, četiri Lige prvaka, dvije titule europskog (2008. i 2012.) i titulom svjetskog prvaka (2010.) Iniesta je najtrofejniji Španjolac svih vremena.

U intervjuu za španjolski As Iniesta je između ostalog prokomentirao i nogometaša s kojim ga često uspoređuju, našeg maestra Luku Modrića:

image
-/AFLO/PROFIMEDIA -/aflo/profimedia

Što kažete o Luki Modriću koji s 37 godina, slično kao i vi u svojoj posljednjoj sezoni u La Ligi, doživljava ‘standing ovation‘ na stadionima diljem Europe, a još zapravo nije ni najavio svoj oproštaj? Možete li se usporediti s njime?

- Mi smo igrači različitih profila, ali i slični po poziciji na terenu, koncepciji igre, baratanju loptom... On je jedan od najboljih veznjaka koji postoji i ostat će upamćen u povijesti. On je ključna figura u Realu te nije lako provesti toliko godina u klubu poput Madrida i konstantno biti na visokoj razini.

S Casemirovim odlaskom, vezni red Casemiro-Kroos-Modrić često se rade usporedbe s onim Busquets-Xavi-Iniesta. Smatrate li da je jedan bolji od drugoga ili su tehnički otprilike jednaki?

Taj madridski trozubac jedan je od najboljih koji je ikada postojao. Osvojili su mnoge titule i bez sumnje je jedan od najboljih, baš kao i mi. Onaj užitak igranja uz Xavija i Busija nisam više nigdje doživio. A nakon toga - usporedbe, ukusi i sve ostalo ovisi isključivo o subjektivnome dojmu.

Španjolski se veznjak osvrnuo i na Benzemino osvajanje Zlatne lopte, odgovorio je na brojna pitanja o Messiju te o što misli o svom povratku na Camp Nou, a njegov opširan intervju možete pročitati OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 04:56