RABIH MOGHRABI Afp
MOĆNA IZJAVA

‘On je mogao protiv petorice, Modrić to ne može‘; Prosinečki bez dlake na jeziku o legendama, Dinamu, Zvezdi...

‘Dejo nije bio veznjak koji je igrao za momčad, on je riješio problem. To je velika razlika‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 03. travanj 2023. 13:15

Slavni "Žuti" Robert Prosinečki dao je intervju za Glas Srpske u kojem je povukao paralelu između Luke Modrića i Dejana Savićevića, a dotaknuo se i nekih drugih gorućih pitanja.

- Teško mi je govoriti. Luka je potpuno drugačiji tip igrača od Deje. Dejo nije bio veznjak koji je igrao za momčad, on je riješio problem. To je velika razlika - započeo je Prosinečki.

- U modernom nogometu dominira Lukina inteligencija koju rijetko koji igrač ima. Prepoznaje problem i lako izlazi iz njega. Zna kada treba ubrzati, a kada usporiti. S druge strane, Dejo nije mogao igrati jedan na jedan, nego jedan na pet, što kod Luke nećete vidjeti. Luka je dokazao da je jedan od najboljih igrača današnjice i nastavlja sa svojim godinama. Malo igrača poput njega živi za nogomet i toliko se odriče - nastavio je.

Novinari Glasa podsjetili su ga na izjavu kako je Dejan Savićević jedan od najvećih genijalaca s kojim je igrao iako je u svojoj karijeri dijelio svlačionicu s brazilskim Ronaldom.

- Jedan specifičan karakter i kao čovjek i kao igrač. Dejo je stvarno bio čarobnjak. Nažalost, nije imao kontinuitet igre kakav smo svi željeli, ali kad je bio raspoložen, bilo ga je jako teško čuvati. On nije genije. Kad je htio igrati, mogao je i sam - pričao je Robi u superlativima o suigraču s kojim je u sezoni 1990./91. u dresu Crvene Zvezde osvojio povijesni naslov Europskog kupa (današnja Liga prvaka), a onda se osvrnuo i na konstantne priče o cigaretama.

- Ta je priča počela u Portsmouthu. Igrao sam s Peterom Crouchom, koji još uvijek ima svoju TV emisiju. Ima jedan zanimljiv lik koji je to rekao u svojoj emisiji. Uz pohvale je rekao i da sam popušio u poluvremenu. Tamo su napisali i knjigu o meni, pitali su sve igrače o meni i onda je Crouch to rekao. Nisu ni oni bolji, Englezi imaju taj "timski duh", izlaze zajedno, druže se i stvori se reputacija da se puno pije. Nemam pojma. Nisam se puno družio s njima, tada sam više bio s obitelji i kod kuće - podvukao je prije nego li je dobio završno ‘papreno‘ pitanje.

Da se sretnu Zvezda i Dinamo, za koga biste navijali?

- U životu sam uvijek pošten. Moj pokojni otac vratio se iz Njemačke da mu sin igra za Dinamo. To je tako. Sin mu se spletom okolnosti nije naigrao u Dinamu, nego je došao u Crvenu Zvezdu. Najbolje da ne igraju Zvezda i Dinamo...

Linker
28. travanj 2024 14:58