MARCELO DEL POZO Afp
TKO JE ZAPRAVO KUIPERS?

On je najbogatiji sudac svijeta i dijeli pravdu u finalu Eura! Evo na koliko mu je procijenjeno bogatstvo

Nizozemac Björn Kuipers dijelit će pravdu u velikom finalu Eura između Engleske i Italije
Piše: SN, HinaObjavljeno: 09. srpanj 2021. 07:20

Tko je zapravo Kuipers? Riječ je o iskusnom 48-godišnjaku koji slovi kao najbogatiji sudac na svijetu. Naime, njegovo je bogatstvo procijenjeno na 13.4 milijuna eura još 2016. godine, a imetak je stekao pokrenuvši lanac supermarketa po imenu Jumbo Kuipers. Isti sponzorira vozača Formule 1 Maxa Verstappena.

Kuipers dakle ima dovoljno novca u banci da se ne mora baviti suđenjem, ali voli biti pod svjetlima reflektora, a malo je koja pozornica veća od finala Eura.

Kuipers je međunarodne utakmice počeo suditi 2006. godine, a prije ovog finala je sudio dva finala Europa Lige i jedno finale Lige prvaka te je bio dio sudačkog tima na europskim prvenstvima 2012. i 2016. i na zadnja dva svjetska prvenstva.

Na ovom prvenstvu Kuipers je sudio dvije utakmice u grupnoj fazi - Danska protiv Belgije i Slovačka protiv Španjolske - te četvrtfinale između Danske i Češke.

Kuipersu će pomoćnici u nedjeljnom finalu biti Nizozemci Sander van Roekel i Erwin Zeinstra, dok će Španjolac Carlos Del Cerro Grande biti četvrti sudac.

Linker
03. svibanj 2024 14:07