JULIEN DE ROSA Afp
STRAŠNE KRITIKE

‘On je najveći promašaj u povijesti nogometa, sve je prevario s dvije utakmice! A koliko je samo koštao...‘

Impresivne brojke koje je imao prije Svjetskog prvenstva, uslijed loših izvedbi pale su u drugi plan
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 16. siječanj 2023. 13:44

PSG je sinoć doživio drugi poraz otkako je počela 2023. godina. Priuštio im ga je Rennes Lovre Majera (1:0), a prema francuskim novinama još jednu blijedu partiju odigrao je brazilski superstar Neymar. Prema uglednom France footballu, njegov je nastup ocjenjen mizernom trojkom, čime je ujedno bio i najgori pojedinac u svojoj momčadi. Nije Neymar uhvatio radnu temperaturu otkako se vratio sa Svjetskog prvenstva u Kataru. Već u prvoj utakmici protiv Strasbourga zaradio je isključenje, a kao i protiv Rennesa ni u prošlome kolu protiv Angersa nije dao nikakav doprinos na terenu.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Novinar Daniel Riolo otišao je toliko daleko da je Brazilca nazvao ‘najgorim pojačanjem u povijesti nogometa‘, u svojem osvrtu na njegovu lošu formu za radio stanicu RMC, " Shvaćamo li da je Neymar, u smislu zapošljavanja i plaće, najveći promašaj u povijesti nogometa?", započeo je, pa zatim nastavio:

- Zavarao je sve navijače PSG-a jer je imao dobru polusezonu, ali sada je ponovno nevidljiv na terenu.

Zaista, Neymar je u jesenskom dijelu prvenstva imao impresivne brojke. Do tada je u 14 nastupa u francuskom šampionatu sakupio 11 pogodaka i 10 asistencija, ali Riolo je tvrdio kako je 30-godišnji napadač imao dvije dobre utakmice u dresu Parižana.

image
BERTRAND GUAY Afp

"Ne vidim veći promašaj koji je toliko koštao. Samo zato što je bio dobar u dvije utakmice osmine finala 2020 godine., ne znači da ćemo zaboraviti sve one u kojima je razočarao", aludirao je na susrete protiv Borussije Dortmund od prije tri godine kad je Neymar bio strijelac u oba susreta u kojima je očito zadovoljio Riolu koji je istaknuo baš te dvije utakmice.

Osebujni napadač PSG-u se pridružio u ljetnom prijelaznom roku 2017. iz Barcelone u transferu vrijednom 222 milijuna eura, što ga je učinilo najskupljim potpisom u povijesti nogometa. Od tada je upisao 167 nastupa za klub u raznim natjecanjima, postigavši ​​115 golova i asistirajući za 73. Iako je to pomoglo klubu da dominira domaćim krugom u Francuskoj, nisu uspjeli osvojiti nedostižni naslov Lige prvaka. Francuski velikani i njihovi navijači nadat će se da će ih Lionel Messi, Kylian Mbappe i Neymar Jr. ove sezone konačno odvesti do tog toliko očekivanog naslova.

Linker
20. travanj 2024 16:14