RONALD GORSIC/CROPIX
TEŠKE RIJEČI

‘On je nula i to nula koja je razbila cijeli klub‘: Dosadašnji trener ružno izvrijeđao pojačanje Dinama

‘Tko je njega doveo? Došao je iz Srbije... Posvađao je cijelu svlačionicu, to je zla baba tračara!‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. kolovoz 2021. 15:35

Iz Istanbula nam se javio dugogodišnji suradnik Sportskih novosti Vedat Vatansever.

- Emir Dilaver je potjeran iz Rizespora i vraća se u Dinamo - kazao nam je Vedat.

Nije novost, pisali smo već o povratku među Modre.

- To ste znali, ali ja vam prenosim što je o njemu kazao trener Rizespora Bülent Uygun - nastavio je Vedat.

U audio snimci na turskom jeziku koju smo dobili trener spominje Dilavera, Srbiju i Spartak, to smo razaznali, a Vedat nam je preveo ostalo:

- Kazao je da ne zna tko je doveo toga igrača, da ne zna odakle je došao, negdje valjda iz Srbije, iz Zvezde ili Spartaka i naglasio: "Rečeno nam je da je srčan, borben, agresivan, da će biti pojačanje, a on je nula, nula koja je razbila kompletan Rizespor“.

Što Bülent Uygun, koji je pokazao da nije baš informiran o ranijoj karijeri Dilavera, točno zamjera svojem donedavnom igraču? Zašto je toliko ogorčen?

- Tvrdi da su zbog njega pali gotovo na dno tablice, skoro ispali iz prve lige, da je poput zločeste babe tračare, da ogovara trenera, način treninga, igrače jedne pred drugima, da je zavadio i razmontirao kompletnu svlačionicu. Zaključio je da ga više ne želi vidjeti ne samo u Rizesporu nego u cijeloj Turskoj.

Vedat je konstatirao:

- Rizespor je raskinuo ugovor s njim i platio mu za sljedeću sezonu, samo da ode. Po mojim informacijama dali su mu 600 tisuća eura. Od Dinama, ako imam dobre podatke, dobiva 500 tisuća eura po sezoni, dakle odlično će zaraditi.

Dilavera je u Dinamo 2018. godine doveo Nenad Bjelica i neko je vrijeme za Modre igrao zapaženo. U pojedinim trenucima mediji su se pitali zašto ga Austrija, za čije je mlađe selekcije nastupao, nikad nije zvala u A reprezentaciju. Povremeno bi netko spomenuo, više u kuloarima da je malo specifičan karakter. Što će sada donijeti Moddrima? U svakom slučaju on zagrebački milje dobro poznaje... U Rizespor ga je doveo Stjepan Tomas, kad je bio trener. No, kratko se zadržao. (da)

Linker
19. travanj 2024 03:56