REUTERS/Benoit Tessier
ČUDNI KRITERIJI

ONI SU ŠOKIRALI SVIJET SVOJIM IZBOROM Pogledajte najbizarnije glasove u izboru za Zlatnu loptu, jedan novinar tvrdi da je njegov poredak lažiran!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. prosinac 2018. 16:01

Luka Modrić u ponedjeljak je u Parizu okrunio sjajnu godinu i svojoj bogatoj kolekciji pridodao i Zlatnu loptu koju mu je dodijelio ugledni France Football. Hrvatski maestro je na temelju glasova novinara iz 180 zemalja osvojio prvo mjesto sa 753 boda čime se smjestio ispred Portugalca Cristiana Ronalda koji imao 478 bodova.

Već smo pisali o tome kako je glasovao dio susjedstva pa smo tako istaknuli novinara iz BiH Emira Aletića koji stavio je Modrića na drugo mjesto iza Lionela Messija, srpskog novinara Vladimira Novaka koji je na prvo mjesto ispred Griezmanna i Hazarda stavio kapetana Vatrenih, ali i novinara RTV Slovenije Andreja Starea kojemu Modrić nije bio ni među pet najboljih, a najbolji mu je bio Ronaldo ispred Hazarda i Messija.

Ako pak nešto detaljnije proučimo popis svih glasova, onda ćemo definitivno pronaći i neke bizarne poretke.

Tako je recimo Bishkek Taras Hlypenko iz Kirgistana na prvo mjesto stavio Courtoisa, a potom Salaha, Modrića, Mbappéa i Ronalda. Nije se baš ni proslavio Albert Stanislas Koumbobacko iz Srednjoafričke države. Njegov poredak je pak izgledao ovako: Benzema, Neymar, Salah, Ronaldo i Mandžukić.

U istu bismo kategoriji mogli svrstati i tablicu iz Svetog Kristofora i Nevisa po kojoj je Neymar prvi izbor, a slijede ga Ramos, Suarez, Alisson i Aguero. Somalijski predstavnik Abdiaziz Godah također nije imao mjesta za Modrića već je kao najboljeg izabrao Suarez, iza kojeg su se smjestili Hazard, Pogba, Ronaldo i Kane.

Naglasimo i kako je Wee Won-Seok iz Južne Koreje jedini pogodio konačni poredak.

Sve glasove možete pogledati OVDJE.

Jedan novinar tvrdi da su mu glasovi promijenjeni

Lasana Liburd iz Trinidada i Tobaga preko Twittera je poručio da je njegov poredak pogrešno predstavljen. France Football je objavio da je Liburd na prvo mjesto stavio Griezmanna, potom Salaha, Ronalda, Modrića i Messija. No, novinar tvrdi drugačije:

"Moj poredak je izgledao ovako: Messi, Modrić, Ronaldo, Salah i Griezmann. Već godinama glasam za ovu prestižnu nagradu bez ikakvih problema, ne zna što je sada pošlo po krivu, ali imam zapis svojih glasova", napisao je Liburd na Twitteru.

Zlatna lopta, konačni poredak

1. Luka Modrić 753
2. Cristiano Ronaldo 478
3. Antoine Griezmann 414
4. Kylian Mbappe 347
5. Lionel Messi 280
6. Mohamed Salah 188
7. Raphael Varane 121
8. Eden Hazard 119
9. Kevin de Bruyne 29
10. Harry Kane 25
11. N’Golo Kante 24
12. Neymar 19
13. Luis Suarez 17
14. Thibaut Courtois 12
15. Paul Pogba 9
16. Sergio Agüero 7
17. Gareth Bale 6
Karim Benzema 6
19. Roberto Firmino 4
Ivan Rakitić 4
Sergio Ramos 4
22. Edinson Cavani 3
Sadio Mane 3
Marcelo 3
25. Alisson 2
Mario Mandžukić 2
Jan Oblak 2
28. Diego Godin 1
29. Isco 0
Hugo Lloris 0

Linker
02. svibanj 2024 19:48